Hillerød får licens til U18 DM-ligaen

0
754
HGIs formand Peter Hvarness og resten af HGI har nået en vigtig milepæl med den nye licens.
HGIs formand Peter Hvarness og resten af HGI har nået en vigtig milepæl med den nye licens.

De jubler formentlig i Hillerød GI Damefodbold i disse minutter. DBU har netop offentliggjort, at HGI bliver ny licensklub for piger, og det betyder, at Hillerød fra næste sæson skal spille med i U18 DM-ligaen, hvor modstanderne er klubber som Brøndby, Skovbakken og KoldingQ.

”Licensudvalget har haft en løbende dialog med Hilerød omkring de relevante fokusområder, man skal være opmærksom på, når man som klub vil være licensklub, og det er blevet belønnet,” siger formanden for licensudvalget, Lars Olsen, i en pressemeddelelse fra DBU.

Hillerød er den eneste nye pigeklub, som har fået DBU Licens. Derudover har følgende klubber fået deres licens fornyet:
Kolding Q
IK Skovbakken
Team Viborg
Odense BK
Fortuna Hjørring
Brøndbyernes IF
Ballerup-Skovlunde fodbold
Varde Idrætsforening
Vejle Boldklub
Thisted FC
Næsby BK

Derudover mangler Horsens SIK at få behandlet sin ansøgning. Det skyldes, at DBU mangler oplysninger om den overbygningsaftale mellem FC Horsens og Stensballe IK, der sidste år gav en licens til Horsens SIK.

Ud over adgang til U18 DM-ligaen, så udløser en DBU licens blandt andet et årligt tilskud på minimum 100.000 kroner. Klubben får desuden mulighed for at ansøge om økonomisk tilskud til forskellige forbedringer i klubben.