Kvindefodbold overhaler håndbold

0
867
Pigeraketten, som her er landet i Skjold Birkerød, har fået flere piger til at spille fodbold.
Pigeraketten, som her er landet i Skjold Birkerød, har fået flere piger til at spille fodbold.

Interessen for at spille fodbold vokser og vokser blandt danske piger. Der er nu 72.000 piger og kvinder, der spiller fodbold på klubplan i Danmark, og dermed har fodbold overhalet håndbold som den mest populære boldsport blandt piger.

For fem år siden var der 8000 flere piger og kvinder, der spillede håndbold end fodbold, men nu er situationen den modsatte: I 2010 var antallet af kvindelige medlemmer i klubber under Dansk Håndbold Forbund faldet til 61.191. Samme år nåede antallet af piger og kvinder i Dansk Boldspil Union (DBU) op på 71.273.

Ifølge Fagbladet fra 3F, der er sponsor for kvindelandsholdene og 3F Ligaen, finder det store medlemsboom sted i de yngste årgange. Og DBUs Pigeraketten får en del af æren for, at stadig flere piger får lyst til at spille fodbold. Pigeraketten er et tilbud til de yngste årgange, som via nogle timers fodboldlege, der er bygget op over en rumrejse, får mulighed for at prøve kræfter med verdens sjoveste spil.

”Pigeraketten er et godt initiativ, og det er super glædeligt, at så mange piger spiller fodbold i dag. Den udvikling og vækst, som er startet nu, vil uden tvivl få positive konsekvenser for landsholdet om nogle år,” sigerkvindelandsholdets træner Kenneth Heiner-Møller til Fagbladet 3F.