Weekendgys i 3F Ligaen: Hvem skal med i slut- og nedrykningsspillet?

0
761
BSFs seneste hjemmekamp var mod Skovbakken, som vandt 4-1. Lørdag gælder det OB.
BSFs seneste hjemmekamp var mod Skovbakken, som vandt 4-1. Lørdag gælder det OB.

Der står meget på spil i weekenden runde i 3F Ligaen, som er den sidste i grundspillet. I Ballerup skal BSF og OB slås om den sidste plads i slutspillet, som skal spille om medaljer

Af Mikkel Tandrup

En regulær gyserrunde venter i 3F Ligaen i weekenden, hvor det sidste hold til slutspillet skal udpeges, og hvor der skal sættes navn på de hold, der skal slås for at undgå nedrykning.

Brøndby IF, Fortuna Hjørring og Skovbakken har allerede sikret sig en plads i slutspillet, mens der venter et knivskarpt opgør mellem BSF og OB om den sidste plads. Begge hold har 25 point, men OB har en langt bedre målscore, og BSF er derfor pisket til at få en sejr, når netop BSF og OB mødes i Ballerup lørdag klokken 13.

OB skuffede i sidste weekend med kun at få et point ude  mod Team Viborg efter at havde været foran med 2-0. Team Viborg udlignede kort før tid, men det ene point kan i sidste ende gå hen og blive livsvigtigt, hvis Fynboerne skal med i slutspillet. Dermed kan OB nemlig nøjes med uafgjort i lørdagens afgørende kamp mod BSF.

Fortuna Hjørring, som allerede har sikret sig en plads i slutspillet viste ingen nåde, da BSF søndag gæstede Nordjylland. 6-0 endte kampen, og BSF må sande, at der stadig er et stykke vej op til de bedste hold i Danmark. Med sejren rykkede Hjørring igen op på andenpladsen, og det var på bekostning af Skovbakken, som tabte 0-2 til mestrene fra Brøndby.

I bunden af ligaen ligner SønderjyskE en sikker nedrykker. Holdet har blot fået skrabet to point til sig i sæsonens grundspil, men hvem der skal følge sønderjyderne ned i 1. division, er der mere spænding om. Her ligger KoldingQ (14 point), Team Viborg (14 point), Taastrup (15 point), Vejle (18 point) med i kampen om, at undgå nedrykning. Så der er lagt op til en utrolig spændende weekend i 3F Ligaen, både i slutspillet om mesterskabet, men bestemt også om hvem der må en tur ned i landets næstbedste række.

FAKTA SÅDAN FUNGERER SLUT- OG NEDRYKNINGSSPIL

De fire øverste hold tager efter de 18 grundspilskampe halvdelen af deres point med til slutspillet. I tilfælde af halve point rundes der op. De fire hold spiller mod hinanden to gange, og holdet med flest antal point kåres til danske mestre.

Nedrykningsspillet er bygget sådan op, at de seks nederste hold kæmper om, at undgå nedrykning til 1. division. Holdene tager også halvdelen af deres point med, men spiller derimod kun en kamp mod hinanden. De to hold med det laveste antal point rykker ned i 1. division.

Stillingen i 3F Ligaen inden sidste spillerunde.

  •  1        Brøndby IF, 49 point
  • 2        Fortuna Hjørring, 43 point
  • 3        Skovbakken, 42 point
  • 4        OB, 25 point
  • 5        BSF, 25 point
  • 6        Vejle, 18 point
  • 7        Taastrup, 15 point
  • 8        Team Viborg, 14 point
  • 9        KoldingQ, 14 point
  • 10    SønderjyskE, 2 point