Skjold slog B1913 – begge hold tæt på 3F Ligaen

0
1147
Skjold jubler efter Gitte Pedersens direkte frisparksscoring til 3-0. Foto: Steen Trolle
Skjold jubler efter Gitte Pedersens direkte frisparksscoring til 3-0. Foto: Steen Trolle

Skjold stormer videre mod 3F Ligaen. Holdet fra Østerbro i København slog lørdag topholdet B1913 med 3-1 på hjemmebanen i Fælledparken, og dermed er både Skjold og B1913 snublende nær på landets bedste kvinderække.

B1913 har 28 point, mens Skjold nu har 26 point, og hvis Vejlby sætter point til i dagens kamp mod Varde, så kan både B1913 og Skjold sikre oprykningen endegyldigt i næste runde.

Foto: Steen Trolle

Fortjent Skjoldsejr

Og Skjold ligner et hold, der er klar til 3F ligaen. Lørdagens sejr på kunststofbanen på Østerbro var fuld fortjent. Skjold kom foran allerede efter 14 minutter på et mål af Maria Cramer, og i 2. halvleg udbyggede Fatima El Foul og Gitte Pedersen føringen, inden B1913s Christina Rasmussen fik pyntet på resultatet.

”Jeg synes, at vi i dag viser, hvorfor vi ligger, hvor vi gør i tabellen og klart er kandidater til at rykke op. Vi har rigeligt med chancer til at afgøre kampen, og uanset hvem vi skifter ind, så kan det ikke mærkes, for vi har en bred trup, hvor alle har et højt niveau og alle arbejder benhårdt for hinanden,” lød det efter kampen fra en godt tilfreds Skjold-træner Brian Levi Clemmensen.

Han er dog ikke klar til at fejre oprykningen endnu:

”De tre point i dag er rigtig gode, men vi har en svær kamp i næste runde. Vi møder Vejlby, som har revanche til gode, så vi ved godt, at de vil sælge sig meget dyrt, så vi tager en kamp ad gangen,” siger Brian Levi Clemmensen.

Skjolds anfører Rosanna Stormly.

“Vi kan klare os i 3F Ligaen”

Anfører Rosanna Stormly tager også en kamp af gangen, men selvfølgelig spekuleres der i 3F-oprykningen, indrømmer hun:

”Ja, selvfølgelig. Det er klart, det vi går efter. Vi vil gerne rykke op, og vi mener også vi har styrken til 3F Ligaen. Vi har slået tre 3F- Ligahold i pokalturneringen, så det er en god indikator for, at vi kan klare os,” siger Rosanna Stormly, som foruden de tre point i lørdagens kamp også glæder sig over, at Skjold lykkedes med sit spilkoncept, som lyder på at være boldbesiddende og presse modstanderne højt oppe på banen:

”Jeg synes, vi spiller godt i dag. Vi er boldbesiddende størstedelen af kampen, og vi scorer på vores chancer,” siger Rosanna Stormly.

B1913: Ser stadig fornuftigt ud

Hos B1913 tog cheftræner Helge Thomsen hatten af for modstanderne, som han efter kampen kaldte ”et megagodt hold”:

”Vi taber fortjent i dag. Skjold gør det godt, mens vi især i starten er for tøvende i vores spil. Vi vil selvfølgelig gerne have vundet, men det er ikke en katastrofe at tabe 3-1 på udebane til rækkens nummer to. Det ser stadig fornuftigt ud, så nu koncentrerer vi os om at få skrabet de sidste point sammen, som skal til for at sikre oprykningen til 3F Ligaen,” siger Helge Thomsen.

B1913 møder i næste runde Varde hjemme i Odense, mens Skjold skal til Aarhus for at møde Vejlby. Der er fire runder tilbage af slutspillet i 1. division.

STILLINGEN I SLUTSPILLET I 1. DIVISION

  • 1. B 1913, 2 kampe 28 point
  • 2. Skjold, 2 kampe 26 point
  • 3. Vejlby, 1 kamp 17 point
  • 4. Varde, 1 kamp, 15 point

Se flere billeder fra kampen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

  • Infight i lørdagens kamp i Fælledparken. Foto: Steen Trolle