U19-landsholdet tester EM-formen mod A-landsholdet

0
645
Landstræner Søren Randa-Boldt samler U19-landsholdet 15.-20. juni i Vejle og Vildbjerg.
Landstræner Søren Randa-Boldt samler U19-landsholdet 15.-20. juni i Vejle og Vildbjerg.

Både A-landsholdet og U17-landsholdet bliver modstanderne, når det danske U19-landshold 15.-20. juli samles i Jylland til den sidste træningssamling forud for U19-EM, som spilles 2.-15. juli i Antalya i Tyrkiet.

Landstræner Søren Randa-Boldt har tidligere forsøgt at få to træningskampe op at stå mod Spanien. Men da det ikke er lykkedes, har de danske landshold i stedet valgt at bruge hinanden til diverse EM-forberedelser.

Derfor spiller U19 og A-landsholdet en træningskamp den 16. juni i Vejle, hvor A-landsholdet fire dage senere skal spille en vigtig EM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet. Og derfor er der arrangeret en kamp den 19. juni i Vildbjerg mod U17-landsholdet, som samtidig er i gang med at forberede sig til EM i Schweiz, der spilles ugen efter.

”Vi mødes i Vejle den 15. juni. Dagen efter spiller vi mod A-landsholdet, og så tager vi i træningslejr i Vildbjerg,” fortæller Søren Randa-Boldt.

Tid til eksamenslæsning

Når træningssamlingen slutter onsdag den 20. juni, holderne spillerne pause i en uge, inden de mødes onsdag den 27. juni for at flyve til Tyrkiet. Flere af spillerne har dog travlt med afsluttende eksamener i de sidste dage inden EM-afrejsen, og derfor har landstræneren sørget for, at der er tid til eksamensforberedelser i forbindelse med træningssamlingen i Jylland.

”Vi træner kun en gang om dagen, så pigerne har fem-seks timer hver dag, hvor de kan holde fri, læse eller f.eks. tage til byen. Vi går meget op i, at de har den fornødne tid til at slappe af, så de undgår at blive stressede,” siger Søren Randa-Boldt.

Det danske U19-landshold er i pulje med Holland, Tyrkiet og Portugal ved EM. Ambitionen for det danske landshold er en plads i semifinalen.

Læs også: Her er truppen til U19-EM