3F Ligaens størrelse afgøres til efteråret

0
679
3F Ligaens fremtidige størrelse afgøres af DBUs bestyrelse i løbet af efteråret.
3F Ligaens fremtidige størrelse afgøres af DBUs bestyrelse i løbet af efteråret.

Skal landets bedste kvinderække bestå af 8 eller 10 hold fra 2013? Få uger før der fløjtes op til en ny sæson i 3F Ligaen er det endnu uvist, hvordan ligaen vil tage sig ud året efter.

DBU indfører 1. juli et nyt licenssystem i 3F Ligaen, og DBUs bestyrelse vil først se hvor mange klubber, der kan leve op til de nye licenskrav, før der tages endelig stilling til liga-størrelsen på længere sigt. Det sker i løbet af efteråret 2012.

Brøndby og Skovbakken i kamp i slutspillet.

”Klubberne skal aflevere en test-ansøgning 1. september. Ud fra denne ansøgning vil det blive vurderet, hvor mange klubber der vil kunne leve op til de nye licenskrav, som først træder i kraft 1. juli 2013. DBU’s bestyrelse har bevilget økonomi til en liga med 10 hold, som opfylder de stillede licenskrav, men hvis testansøgningen indikerer, at kun otte klubber vil være i stand til at opfylde betingelserne, så kan det ende med otte klubber. Det er ene og alene DBUs bestyrelse, der træffer denne beslutning,” siger projektkoordinator hos DBU, Steen Klingenberg, til FODBOLD FOR PIGER. 

Det nye licenssystem stiller en række krav til klubbernes træningsmiljø, ledelse, økonomi og stadionfaciliteter. På den sportslige side kræves det f.eks., at cheftræneren har eller er i gang med at tage en A-licenstræneruddannelse og at klubben har et ordentligt talentudviklingsmiljø. På den administrative side skal klubben have en ansat kommerciel leder, der som minimum skal være ansat på halvtid fra sæsonen 2013/14. På stadionsiden skal klubben kunne afvikle sine kampe i nogle rammer, der er attraktive for publikum og som er egnede til tv-transmission.

Kanal Sport sender live fra Brøndby-Fortuna.

”Ud over at løfte det sportslige niveau skal 3F licenssystemet være med til at udvikle tilskuer- og sponsordelen i dansk kvindefodbold. Det kræver nogle gode rammer, og her har det været fremragende med den nye tv-aftale med Kanal Sport, som fra foråret er begyndt at sende live fra 3F Ligaen. Tv-aftalen har gjort det synligt for alle, at det er nødvendigt med nogle ordentlige stadionfaciliteter,” siger Steen Klingenberg – og tilføjer:

“Klubberne har så heldigvis vist, at de er i stand til at levere nogle ordentlige rammer, når de har haft besøg af Kanal Sport “.

Stadig oprykning fra 1. division

Det nye licenssystem får også betydning for de efterfølgende ligaer. Det er selvsagt afgørende for klubberne i 1. division, om de skal kæmpe for at komme op i en liga med otte eller ti hold – og om de kan leve op til licenskravene.

”Men det vil stadig være resultaterne i turneringen, der afgør om hvem der rykker op og ned. Vi indfører ikke en lukket liga,” understreger Steen Klingenberg.

BSV-OB i Ballerup idrætspark.

Formand: Stort løft til kvindefodbolden

Som en del af licenssystemet øger DBU sin bevilling til kvindefodbolden fra 15 til 18,6 millioner kroner årligt. Formanden for Kvindeeliteudvalget under DBU, Mette Bach Kjær, er på den baggrund overbevist om, at licenssystemet vil betyde et stort løft for kvindefodbolden i Danmark:

”Det vil utvivlsomt stimulere udviklingen af den samlede pige- og kvindefodbold yderligere i de kommende år, både i breddeklubberne og eliteklubberne, så jeg synes, at fremtiden ser lys ud for nuværende og kommende danske fodboldpiger,” sagde hun, da 3F licens-systemet blev lanceret i januar.

Læs også: Landstræner Kenneth Heiner Møller: 3F Ligaen har fået et løft