Landstræner Kenneth Heiner Møller: 3F Ligaen har fået et løft

0
939
BSF i kamp mod Brøndby i slutspillet. Foto: Steen Trolle
BSF i kamp mod Brøndby i slutspillet. Foto: Steen Trolle

Der er stadig et stykke vej til de bedste europæiske kvindeligaer, men 3F Ligaen tog endnu spring frem i den netop afsluttede sæson.

Det vurderer kvindelandsholdets træner Kenneth Heiner Møller, som glæder sig over slutspillet, hvor der til sidste spillerunde var spænding om sølvmedaljerne og den sidste af de to danske pladser i Champions League-gruppespillet.

Landstræner Kenneth Heiner Møller.

”Det er virkelig positivt, at der nu er tre hold, der kan slås om de to Champions League-pladser, og det er fedt, at der er spænding helt frem til sidste kampdag. Samtidig er det godt at se, hvordan BSF har flyttet sig. De var jo direkte involveret i fordelingen af medaljer, fordi de slår Skovbakken og laver gode præstationer undervejs i slutspillet,” siger Kenneth Heiner Møller.

Hvor langt er 3F Ligaen fra den svenske og tyske liga?

”Der er stadig et stykke vej. Den svenske liga har simpelthen så mange dygtige spillere og hold, at konkurrencen er en hel anden i Sverige, mens Tyskland er lidt anderledes ved at de fire-fem bedste hold er markant bedre end de øvrige. Men Brøndby og Fortuna Hjørring ville sagtens kunne spille med i både den svenske og den tyske liga,” vurderer landstræneren.

“For mange hold i ligaen”

Til gengæld er de svageste hold i 3F Ligaen langt fra de bedste europæiske ligaer, og stod det til landstræneren skulle antallet af hold reduceres, så topholdene blev matchet bedre over hele sæsonen:

”Der må ikke være de her udfald, hvor topholdene vinder 7- eller 8-0. Det giver spillerne dårlige vaner. De bliver sløsede med tingene, fordi det er ligegyldigt, om man sparker forbi på en chance, når man fører 4-0. De dårlige beslutninger skal have en konsekvens, så man bliver skarpe både i forsvaret og angrebet,” siger Kenneth Heiner Møller – og tilføjer:

”Der er rigtig mange dygtige spillere på vej, fordi så mange piger er begyndt at spille fodbold. Men de er der ikke endnu, og derfor er der lige nu for mange hold i ligaen. Om fem-seks år har vi forhåbentlig gode spillere nok til en liga med 8-10 hold, men der er vi desværre ikke endnu,” konstaterer den danske landstræner.