Skovbakkenspiller midt i amerikansk fodboldeventyr

0
1527
Katrine Korsgaard i aktion for Colorado Rapids i sidste uges kamp mod Victoria Higlanders.
Katrine Korsgaard i aktion for Colorado Rapids i sidste uges kamp mod Victoria Higlanders.

Mens holdkammeraterne slås for sølv og Champions League i 3F Ligaens slutspil, så står Skovbakkenspilleren Katrine Korsgaard midt i nogle helt andre fodboldudfordringer tusindvis af kilometer fra Danmark.

Katrine skrev for få uger siden kontrakt for sommeren 2012 med klubben Colorado Rapids, der spiller i West Conference-rækken i den amerikanske Womens League. Så mens Skovbakken i lørdags spillede mod Fortuna i Hjørring, så var Katrine med sit nye hold i Canada, hvor Colorado Rapids fredag spillede mod Vancouver og søndag mod Victoria.

”Jeg ærgrer mig selvfølgelig over, at jeg ikke kan være med til de sidste slutspilskampe i Danmark, især når det er så tæt i år. Men jeg fik et enestående tilbud fra Colorado Rapids, og det her er noget, som jeg måske aldrig får mulighed for at opleve igen. Så derfor glæder jeg mig først og fremmest over, at jeg fik muligheden og at det kunne lade sig gøre med så kort varsel,” siger Katrine Korsgaard pr. mail fra Fort Collins ved Colorado Rapids hjemby Denver, hvor Katrine er indlogeret med kost og logi hos en privat familie.

Her har den 22-årige Skovbakkenspiller fået hele kælderafdelingen for sig selv med træningsrum, tv-stue, bar, soveværelse og så videre, og det er bare et lille hjørne af de mange nye oplevelser, som Katrine kan suge til sig i disse uger:

”Jeg forventer at få nogle rigtig fede oplevelser både på og udenfor banen. Jeg kan forhåbentlig rejse herfra med en masse god erfaring, som kan komme mig til gavn senere. Jeg kommer også til at opleve Canada og Californien, for vi har tre kampe hvert sted,” fortæller Katrine Korsgaard.

På niveau med toppen i 3F Ligaen

Hun får snart følgeskab af Brøndbys Camilla Kur, der også har tegnet en sommerkontrakt med Colorado Rapids, og som rejser til Denver, når 3F Ligaen slutter i den kommende weekend. Colorado Rapids har desuden lavet aftaler med seks andre udenlandske spillere, og alt i alt er det lykkedes Denver-klubben at skrue et godt og velspillende hold sammen:

”Jeg synes niveauet er godt. Umiddelbart vil jeg tro holdet ville kunne blande sig i toppen af 3F-ligaen. Vi har et trænertema bestående af en australsk cheftræner og en belgisk assisterende træner, som begge har spillet professionel fodbold i Europa. Et rigtig godt trænerteam, og de vil rigtig gerne spille fladt pasningsspil,” siger Katrine.

Holdet startede med en træningslejr i Winters Park, hvor Katrine desværre bøvlede med en ankelskade. Men nu træner hun fuldt med igen og kan se frem til otte intensive uger med sit nye hold, som træner fire gange om ugen og spiller to kampe hver uge.

”Jeg kommer til Danmark igen sidst i juli, når turneringen er slut. Derefter regner jeg med at gå i gang med at studere og spille fodbold i Skovbakken igen. Det er ikke helt sikkert, hvad jeg skal læse, men jeg tror det bliver finansøkonomi,” skriver Katrine Korsgaard fra USA.

Colorado Rapids vandt i øvrigt sin første kamp med 3-0 hjemme over Victoria Highlanders.

Læs også: Brøndbys Camilla Kur skal spille med om det amerikanske mesterskab