TÆT PÅ U19-LANDSHOLDET: Caroline Rask, Fortuna Hjørring

0
1837
"Fodbold handler stadig om at have det sjovt," siger Caroline Rask. Foto: Lennart Weber, 3f.dk/fodbold
"Fodbold handler stadig om at have det sjovt," siger Caroline Rask. Foto: Lennart Weber, 3f.dk/fodbold

FODBOLD FOR PIGER tæller ned til sommerens U19 EM-slutrunde i Tyrkiet med miniportrætter af de danske EM-spillere. Vi har stillet de samme spørgsmål til alle spillere. I dag svarer Caroline Rask, Fortuna Hjørring:

Alder: 17 år

Klub: Fortuna Hjørring

Position: Central midtbane

Tidligere klubber: Aars I.K. og B52 Aalborg

Favorithold: Jeg er imponeret over Barcelona, fordi de spiller så flot fodbold. Men ellers kan jeg bare godt lide at se fodbold.

Favoritspiller: Jesper Grønkjær har altid været mit helt store idol!

Største fodboldoplevelse som fodboldspiller indtil nu: Jeg har haft mange store fodboldoplevelser, men jeg tror ikke der er noget der overgår den EM-kval vi lige har været til. At kvalificere sig til EM er noget helt specielt, og en kæmpe oplevelse! Jeg får stadig gåsehud når jeg tænker på det.

Derfor begyndte jeg at spille fodbold: Min gode venindes far, Allan Rokkedahl, var træner for et fodboldhold i Aars, og han spurgte om jeg havde lyst til at spille der. I starten ville jeg bare være sammen med mine venner, og det kom ikke så meget an på hvilken sport det var. For mig handlede det om at have det sjovt, og det gør det i øvrigt stadigvæk!

Mine fodboldmål i 2012: Lige nu er målet at vinde kampe med Fortuna Hjørring, og samtidig komme i rigtig god form til EM. Efter sommer er mit mål at spille mig på 3F-liga holdet i Fortuna.

Mine ambitioner som fodboldspiller: Mit helt store mål er A-landsholdet. Derudover kunne jeg godt tænke mig og prøve at spille i udlandet på et tidspunkt. Jeg har god tid, og lige nu vil jeg gerne udvikle mig i Fortuna.

Mine styrker som fodboldspiller: Mine styrker er nok mit overblik. Jeg er god til at fordele spillet.

… og mine svagheder (det skal jeg blive bedre til): Jeg er ikke særlig fysisk stærk, og det er noget jeg rigtig gerne vil forbedre. Jeg kunne også godt tænke mig at forbedre mit venstreben!

Derfor klarer U19-landsholdet sig så godt: Det gør vi fordi vi har spillet sammen i lang tid nu. En del af os har spillet sammen lige siden U16. Vi kender hinanden på banen, men også udenfor, og det er rigtig vigtigt.

Bud på Danmarks placering ved U19 EM-slutrunden: Jeg tror vi går videre fra puljen, og i en evt. semi-finale kan alt ske. Der er i hvert fald ingen tvivl om at vi vil gøre alt hvad vi kan, for at komme så langt som muligt!

Bud på vinder af U19 EM-titlen: Jeg vil helt klart sige Sverige. Jeg synes dog også at Serbien er rigtig stærke. Der er selvfølgelig også os selv 🙂

Det laver jeg, når jeg ikke spiller:Lige nu er jeg i gang med at tage kørekort. Ellers går tiden med lektier. Når jeg har tid, nyder jeg rigtig meget at være sammen med mine venner, og ikke mindst min familie.

Caroline Rask i en træningskamp mellem U19- og U17-landsholdene. Foto: Lennart Weber, 3f.dk/fodbold