Brøndby er klar til at slås for “The Double” igen-igen

0
776
Cheftræner Peer Lisdorf med den australske angriber Michelle Heyman under en træningsøvelse.
Cheftræner Peer Lisdorf med den australske angriber Michelle Heyman under en træningsøvelse.

Nye trænere og ekstra fokus på det mentale skal sikre, at Brøndbys sejrsvante danmarksmestre kan bevare motivationen til endnu en sæson, hvor målet igen-igen er at vinde 3F Ligaen og Pokalturneringen. FODBOLD FOR PIGER har fået en snak med cheftræner Peer Lisdorf og anfører Malene Marquard Olsen om den kommende sæson

Tekst & foto: Steen Trolle

Genvind DM-guldet og pokaltitlen!

Målsætningen er lige så enkel som den er krævende for Brøndbys 3F Liga-kvinder, som onsdag tager hul på en ny sæson. Her skal de både forsøge at genvinde Danmarksmesterskabet og Pokalturneringen for tredje år i træk, og de skal samtidig forsøge at nå langt i kvindernes Champions League, hvor Brøndby sidste år blev slået ud i kvartfinalen.

Brøndby lægger ud med en udsat pokalkamp mod Skjold på onsdag, og søndag gælder det så sæsonpremieren i 3F Ligaen, hvor Brøndby møder OB hjemme.

Cheftræner Peer Lisdorf.

Forinden har holdet spillet to træningskampe, og selv om den første kamp mod Ballerup-Skovlunde (BSF) i tirsdags endte med et nederlag på 1-3, så er cheftræner Peer Lisdorf sikker på, at holdet nok skal blive klar til både sæsonstarten og de kommende store opgaver:

”Vi spillede en god første halvleg med BSF, hvor vi havde luft til det, mens der ikke var mere luft i anden halvleg. Men det er jeg helt rolig ved; det skal vi nok nå at indhente. Vi kommer ikke til at peake 100 procent allerede på søndag, det ville være fysisk umuligt, men vi skal op og peake første gang i kampene mod Fortuna og Skovbakken (18. og 26 august, red.), og så skal vi peake endnu mere, når vi seks uger senere skal spille den første Champions League-kamp,” siger Peer Lisdorf.

Træning i Brøndby fredag eftermiddag.

Fokus på det mentale

Det er hans tredje år som træner og dermed også tredje år, hvor han skal ”sælge” målsætningerne om DM-guld og pokaltitel til en trup af sejrsvante spillere, der næsten må opfatte pokalerne som en fast del af Brøndby-klubhuset.

Er det ikke svært at skulle motivere spillerne til præcis samme målsætning tredje år i træk?

”Det mentale bliver i hvert fald meget vigtigt i år. Spillerne skal kunne motivere sig og have den rette indstilling i forhold til at ville yde noget. Så det vil vi lægge en del vægt på. For vi får intet foræret i den nye sæson. Alle vil gøre alt for at slå os,” siger Peer Lisdorf.

Anders Jochumsen skal gøre Sanne Troelsgaard og de øvrige Brøndby-angribere endnu skarpere.

Nye trænere

En ny trænerkonstellation skal også være med til at sikre, at truppen holdes skarp og fortsat udvikler sig. Den tidligere superligaangriber Anders Jochumsen er kommet til som angrebstræner, og Flemming Køge Petersen, der tidligere har trænet BSF, bliver ny assistenttræner:

”Netop fordi det er tredje år, jeg træner holdet, har jeg tænkt, at det var vigtigt der skete noget nyt. Vi skal ikke vende det hele på hovedet, men det er godt med nogle små justeringer i forhold til øvelser og nogle nye tanker og ideer. Det kan være med til at højne motivationen hos spillerne,” siger Peer Lisdorf, der af samme grund også har bedt sin nye assistenttræner om at vurdere, om nogle af spillerne med fordel kunne bruges på andre positioner.

Anfører Malene Marqaurd Olsen.

Anfører: Vi er topmotiverede

Brøndbys anfører Malene Marquard Olsen frygter ikke, at manglende motivation bliver et problem for den sejrsvante trup. Hun har vundet otte mesterskaber med Brøndby men er klar til at slås for et nyt:

”Man bliver aldrig træt af at vinde guld. Vi har nydt sommeren, har haft armene over hovedet og fejret vores guld. Men nu starter en ny sæson, hvor vi starter forfra, og vi er topmotiverede,” lover Malene Marquard Olsen.

Hun humper lige nu rundt med en lettere forstuvning, der kom efter et slag i træningskampen mod BSF. Men anføreren regner med at være klar til sæsonpremieren mod OB, og hun tror på, at holdet har styrken til at genvinde guldet:

”Jeg synes vores trup ser rigtig fin ud. Den er måske ikke så bred, som vi kunne ønske os, men vi har fået Pernille, som er en rigtig fin kantspiller (Pernille Fosskov Madsen fra Viborg, red.) og vi har fået Sanne Troelsgaard retur, hvilket bliver en klar gevinst. Så jeg synes vi har en god trup og tror på, at kan genvinde ”the double”,” siger anføreren.

Ud over Sanne Troelsgaard og Pernille Fosskov Madsen er Chirine Lamti og Stephanie Holm kommet til fra Brøndbys U18 DM-trup. Til gengæld har Mie Leth Jans og australske Aivi Luik har forladt truppen, mens Kristina Kragh har indstillet karrieren, fordi hun skal i gang med en uddannelse.

Træning i Brøndby fredag eftermiddag.