DBU Sjælland: Fin interesse for nye U12-, U14- og U16-rækker

1
1191
Hillerød og BSF i en kamp i forårets U15 1. division øst. I den nye sæson skal de to hold mødes i U16.
Hillerød og BSF i en kamp i forårets U15 1. division øst. I den nye sæson skal de to hold mødes i U16.

En ny turneringsstruktur har ikke svækket interessen for at stille hold hos DBU Sjælland, som fra den nye sæson afskaffer U15 og indfører U12-, U14- og U16-rækker.

Der er lidt færre hold, der har tilmeldt sig 11-mandsfodbold i forhold til efteråret 2011. Til gengæld er der langt flere der vil spille syv- og ni- mandsfodbold, så samlet set kommer der mindst lige så mange fodboldspillere i aktion i efteråret 2012 som i efteråret 2011:

”Vi ved jo først om den nye turneringsstruktur er en succes, når vi har det første års erfaringer. Men tilmeldingerne tyder på, at klubberne har taget den nye turneringsstruktur til sig. Jeg glæder mig for eksempel over at, at der er tilmeldt hold i de nye U12-rækker,” siger teamleder Thomas Lesly Rasmussen, DBU Sjælland.

Skal begrænse frafald

Formålet med den nye turneringsstruktur er at fastholde flere piger i fodboldklubberne. Mange piger dropper ud, når de rykker op fra U15 til U18, hvor der kan være en aldersforskel på op til tre år mellem spillerne i truppen. Med den nye struktur bliver aldersforskellen mindre, og det får også betydning i de yngre rækker, hvor pigernes fysiske udvikling har stor betydning for fodboldspillet, mener Thomas Lesly Rasmussen:

”Med den nye struktur minimerer vi den fysiske forskel, og det er til glæde for fodbolden. Jeg tror også, at det bliver lettere at tiltrække gode trænere, for der bliver flere førstehold og det er nu engang mere attraktivt at træne et førstehold end et andethold,” siger Thomas Lesly Rasmussen.

Mest til gavn for bredden

Den nye turneringsstruktur er blevet kritiseret for at svække niveauet i eliterækkerne, fordi eliteklubberne skal stille hold til flere rækker, og Thomas Lesly Rasmussen erkender da også, at ændringen nok mest er til gavn for breddeklubberne:

”Men pigefodbold på Sjælland består nu engang mest af breddeklubber, og vi kan se på tilmeldingerne, at breddeklubberne har taget den nye struktur til sig og har arbejdet med den. Vi må jo gøre nogle erfaringer med eliterækkerne, men jeg tror på, at der skal en stor bredde til at sikre en god elite. Derfor er det vigtigt at gøre noget for at fastholde pigerne. Jeg synes i hvert fald, at det har været sørgeligt at se, at så mange piger er faldet fra, fordi de synes springet fra U15 til U18 var for stort,” siger Thomas Lesly Rasmussen.

Læs også: Brøndby vil finde modstandere i Jylland og Sverige

 

1 COMMENT

  1. Ideen er ikke eliteorienteret, fordi den gør, at piger som ikke træner og spiller som en elitespiller skal gøre, altså ofte og med kvalitet, får en falsk opfattelse af fakta. Man bilder dem ind, at de spiller på eliteniveau, selvom de i realiteten er subelitespillere i en breddeklub.

    De spillere, der således har fået vækket deres ambitioner f.eks. gennem deltagelse på DBU´s elihold Øst tvinges derfor til at flytte klub til de 2-3 stykker på Sjælland, der rent faktisk ER eliteklubber.

    De spillere, der ikke er elite, men subelitespillere, profiterer muligvis på den korte bane ved at kunne ” spille med veninderne og kalde sig elite” et år mere.

    Langt de fleste kommer dog alligevel aldrig til at spille elite som U-18 og seniorer,da de hverken er talentfulde nok, ved hvad det vil sige at være elitespiller eller af deres forældre tillades at ofre den nødevendige tid og yde den nødvendige indsats.