U16: Brøndby vil finde modstandere i Jylland og Sverige

0
1043
Brøndby U15-piger jubler efter en scoring i sidste kamp i 1.division øst, hvor holdet blev nummer to.
Brøndby U15-piger jubler efter en scoring i sidste kamp i 1.division øst, hvor holdet blev nummer to.

Brøndbys mangeårige U15 1- træner Christina Jensen frygter for niveauet i den bedste række, når DBU Sjælland efter sommerferien afskaffer U15-rækkerne og erstatter dem med U14- og U16-rækker. Derfor går hun nu på jagt efter stærke træningsmodstandere i Jylland og Sverige.

”Hvis vi skal udvikle spillerne til deres videre forløb, skal de presses ordentligt i alle kampe. Det tror jeg ikke, at de kan blive i den nye U16-række, fordi flere klubber vælger at satse på deres U18-hold på bekostning af U16-holdene. Derfor er vi nødt til at finde andre modstandere. Vi har ikke råd til at tage et halvt år, hvor spillerne ikke bliver matchet ordentligt, bare fordi DBU Sjælland har valgt at lave turneringsstrukturen om,” siger Christina Jensen.

For stor niveauforskel

Hun baserer sine synspunkter på erfaringerne fra den netop overståede U15 1. division øst, hvor Brøndby sluttede som nummer to med 22 point og en målscore på 39-16. Til sammenligning fik BSV, som blev nummer sjette og sidst, blot ét point og en målscore 7-47 for 10 kampe. Dét er al for stor niveauforskel i en mesterrække, og den forskel kan blive endnu større efter sommerferien, vurderer hun:

”Den nye turneringsstruktur er en fin løsning for breddeholdene, men det er en dårlig løsning for eliteholdene. Danmark er heller ikke tjent med det. Nogle af de her spillere er jo mulige kommende landsholdsspillere, som hele tiden skal udvikles, så på den lange bane kan vi ikke leve med, at de ikke blive presset ordentligt i hver eneste kamp. Jeg synes ikke, at det er tænkt ordentligt igennem,” siger Christina Jensen.

Weekender i Jylland og Sverige

Hun arbejder nu på en løsning, hvor en række af Brøndbys turneringskampe flyttes til hverdage, så holdet i stedet kan tage nogle weekender til Jylland eller Sverige.

 ”Vi må prøve at få det mingeleret rundt, så vi kan spille nogle midtugekampe, og så ellers få arrangeret nogle træningskampe i weekenden mod nogle stærke juniorhold i Jylland, hvis vi kan finde nogle hold der har overskud til at møde os, eller i Sverige, hvor vi har gode kontakter. Det bliver lidt mere besværligt og dyrere, men det er nødvendigt,” siger Brøndbytræneren.

Læs også: DBU Sjælland: Fin interesse for nye U12-, U14- og U16-rækker