Liv fra Fyn har succes på amerikansk collegehold

1
1637
Liv Nyhegn er blevet en nøglespiller på sit amerikanske collegehold. Her jubler holdet efter en scoring.

Liv Nyhegn er blevet en nøglespiller på sit amerikanske collegehold. Her jubler holdet efter en scoring.

Liv Nyhegn fra OB rejste sidste år til USA for at spille fodbold og gå på College. Succesen har været så stor at hun har forlænget opholdet med et halvt år

Af Ulrik Bredegaard

”Liv er en enormt intelligent spiller og menneske, der bidrager med en stor modenhed til vores hold. Hun er både åben og støttende overfor alle samtidig med hun tør at stille krav”.

Begejstringen springer næsten ud af skærmen, når Stephen Ballard, træner for UTSA (University of  Texas San Antonio) Roadrunners, pr. mail skal sætte ord på sin danske spiller, Liv Nyhegn fra Fyn.

Den tidligere OB-spiller rejste sidste år til USA på et såkaldt scholarship (stipendium) for at spille fodbold og gå på college. Succesen har været så stor at hun nu har forlænget opholdet med et halvt år, og det glæder hendes amerikanske træner, som beskriver Liv som en nøglespiller for Texas-holdet:

Liv holder formen vedlige i OB.

”På banen er hun fra central midt en ledertype, der læser spillet uselvisk og alligevel har afgjort mange kampe for os. I vores første kamp startede hun med at score hattrick. Vi vil gerne i top 25 nationalt næste år, og jeg tror hun kan blive udvalgt både til det bedste regionalhold og nationalt”.

Flotte ord fra en træner, der har grundigt belæg for hvad han siger. I USA er alt noteret i statistik, og her fremstår Liv tydeligt som en afgørende faktor for holdet: hun har scoret flest afgørende mål af alle, og selvom hun ikke er angriber, er hun nummer to på listen over såkaldte MVPs (mest værdifulde spillere).

Holder sommerferie på Fyn

Den tidligere ungdomlandsholdsspiller og OBer holder lige nu sommerferie hjemme i Middelfart på Fyn. Hun skal tilbage til Texas den 28. august, men formen holdes ved lige på hendes gamle træningsbaner i OB i Odense, og her fik FODBOLD FOR PIGER en snak med Liv Nyhegn om hendes amerikanske fodboldeventyr:

”College-niveauet er lidt over midten af 3F-Ligaen. Det kan måske ikke matche de bedste hold herhjemme, men det er bedre end de nederste hold i tabellen. Fodboldmæssigt får jeg helt vildt meget ud af det, og jeg har udviklet mig meget. Jeg tager mere ansvar og har lagt meget på i det offensive spil og specielt på min fysik,” fortæller Liv.

”Det hele er så intenst med træningsmængden på to-tre timer om dagen og to kampe hver uge. Der er et rigtig godt syn på collegefodbold, og jeg kan godt blive stoppet på gangen blive rost for en god kamp eller scoring. Typisk har vi samme tilskuertal som 3F herhjemme, så vi kan ikke matche de store sportsgrene – vores football-hold havde 55.000 tilskuere til deres første kamp”.

Fremtiden ligger åben

Også på det mere personlige plan har det amerikanske ophold været værdifuldt, fortæller Liv:

”Det er en rigtig spændende oplevelse med de nye bekendtskaber jeg har fået, i et nyt land med et helt andet sprog og en ny kultur. Jeg ville gerne have to år fri inden universitetet herhjemme, så da jeg fik muligheden for at komme til USA var det oplagt og nu tager jeg så et halvt år mere,” siger Liv, som endnu ikke har besluttet hvad der skal ske fodboldmæssigt, når hun vender hjem til Danmark:

”Det er ikke noget jeg har besluttet endnu, så det kan næsten være hvad som helst,” siger hun.

"Fodboldmæssigt har jeg fået helt vildt meget ud af USA-opholdet," fortæller Liv Nyhegn.

 

1 COMMENT