Japan og USA spiller OL-finale

0
982
Så er det afgjort: USA og Japan spiller finale i kvindernes OL-turnering. Foto: Getty Images
Så er det afgjort: USA og Japan spiller finale i kvindernes OL-turnering. Foto: Getty Images

Finalen i kvindernes OL-turnering i fodbold bliver en gentagelse af sidste års VM-finale. Japan og USA vandt mandag aften deres semifinaler, og de to hold skal nu mødes i finalen, præcis som det var tilfældet ved VM i Tyskland sidste år. Dengang vandt Japan – hvem der vinder OL-finalen, bliver afgjort torsdag aften på Wembley Stadium i London.

Japans finaleplads blev sikret med en 2-1-sejr over Frankrig. Japan kom foran 2-0, men Frankrig fik genskabt spændingen med en reducering. Det blev dog ikke til flere scoringer, og dermed må Frankrig nøjes med at spille bronzefinale på torsdag.

Her møder de Canada, som mandag var ude i en gyser mod USA. Holdet var foran flere gange og førte 3-2 med 12 minutter igen af den ordinære spilletid. Men så fik USA tildelt et straffespark, som verdens tredjebedste spiller i 2012, Abby Wambach, eksekverede sikkert, og i den forlængede spilletids allersidste minut snuppede USA finalepladsen, da Alex Morgan headede et indlæg i nettet til 4-3.

Bronzefinalen Frankrig-Canada spilles torsdag kl. 13.  Guldfinalen USA-Japan spilles kl. 19.45.