Skovbakken: Vi kan stadig spille med om medaljer

0
867
Nadia Nadim og Pernille Harder i en kamp mod Brøndby. Begge spillere har forladt Skovbakken.
Nadia Nadim og Pernille Harder i en kamp mod Brøndby. Begge spillere har forladt Skovbakken.

Skovbakken har ikke mistet troen på medaljer i 3F ligaen, selv om klubben har mistet fire markante stamspillere forud for den nye sæson.

Landsholdsspillerne Sanne Troelsgaard, Nadia Nadim, Pernille Harder og Sofie Junge har alle forladt Skovbakken til fordel for kontrakter andre steder. Men cheftræner Carsten Karkov tror stadig på, at sidste sæsons bronzevinder kan spille sig op i top tre:

”Det er aldrig sjovt at miste landsholdsspillere, men vi havde nok en trup, der var lige lovlig stor, og  jeg synes stadig, at der er masser af kvalitet tilbage. Vi har også fået suppleret truppen med nogle dygtige spillere ude fra, så jeg er egentlig godt tilfreds med den trup vi har nu,” siger Carsten Karkov, som har budt Line Munk Nielsen, Stine Ballisager Petersen og Louise Bendtsen velkommen i truppen. Line og Stine kommer fra henholdsvis OB og Team Viborg, mens Louise vender retur fra et ophold i Vejle.

Overliggeren sænket lidt

Pernille Harder er skiftet til den svenske storklub Linköpings FC. De tre øvrige er stukket af sted til konkurrenterne Fortuna Hjørring og Brøndby. På papiret ligner det en klar svækkelse af Skovbakken i forhold til de to storklubber, og Carsten Karkow erkender da også, at Skovbakken har måttet skrue lidt ned for niveauet op til den nye sæson:

”I foråret havde vi intentioner om at byde Fortuna og Brøndby op til dans, men nu har de forstærket sig lidt på vores bekostning, og vi må bare erkende, at de har et gear mere økonomisk end os andre. Så vi har måttet sænke overliggeren lidt. Men jeg synes stadig, at vi har en trup og et trænings-setup som gør, at vi skal kunne spille os i slutspillet. Jeg vil blive rigtig skuffet, hvis vi ikke kommer til at spille med om medaljer,” siger Carsten Karkow, der regner med, at Skovbakken skal slås med BSF og KoldingQ om de sidste to pladser i slutspillet, hvor Brøndby og Fortuna Hjørring med 99,9 procent sikkerhed vil sætte sig på de to første pladser.

Solid start-11er

“Kan vi undgå alvorlige skader, kan vi faktisk mønstre en rigtig solid start-11’er, der kan spille op med de fleste hold i ligaen. Offensivt skal vi naturligvis klare os mere på kollektivet og få flere spillere til at deltage spillet på den sidste tredjedel af banen – og det arbejder vi hårdt på her i den korte forberedelsesfase,” siger træneren.

Skovbakken spiller sin første kamp i 3F Ligaen på fredag kl. 19. Modstanderen er KoldingQ. Skovbakken møder Brøndby den 26. august på udebane og Fortuna Hjørring den 1. september på hjemmebane.

Foruden de fire A-landsholdsspillere, har Skovbakken mistet følgende spillere:  Louise Kristensen (rejst til København/BSF), Katrine Korsgaard (alvorlig korsbåndsskade i USA), Mia Ellegaard (korsbåndsskadet); Luna Gewitz (studier/fodbold i Montpellier), Christina Bovbjerg (college USA) samt Line Godrum (studiepause).