Tyskland: Her står tilskuerne også i kø til kvindekampe

0
1472
Brøndbys kvinder satte i foråret rekord med 3600 tilskuere til en Champions Leaguekamp
Brøndbys kvinder satte i foråret rekord med 3600 tilskuere til en Champions Leaguekamp

Det er ikke kun svenskerne, som formår at trække tilskuere til kvindefodbold. I Tyskland er det heller ikke et særsyn, at der sidder flere tusinde fans på lægterne. Det fremgår af en statistik på framba.de, som dækker tysk kvindefodbold

I sidste sæson havde de to tophold Turbine Potsdam og FFC Frankfurt et gennemsnit på ca. 2500 tilskuere hver til deres kampe. I alt blev der registeret 148.008 tilskuere til samtlige kampe i sæsonen, hvilket giver et gennemsnit på 1121 tilskuere pr. kamp.

Enkelte kampe var endda helt oppe og ramme 6-8000 tilskuere. Vfl Wolfsburg satte rekord med 8.689 tilskuere til en hjemmekamp 20. maj mod FFC Frankfurt, og Turbine Potsdam havde ugen efter 6.460 tilskuere på lægterne til en kamp mod Leipzig.

Der er 12 hold i den tyske kvinde-bundesliga, og fem af holdene havde et tilskuergennemsnit på over 1000. Dårligst så det ud for Bayer 04 Leverkusen, der havde et gennemsnit på 387 tilskuere.

Til sammenligning var der i alt 521 tilskuere til weekendens kampe i 3F Ligaen i Danmark. OB-B1913 trak ca. 200 tilskuere, mens bunden blev sat i Vejle, hvor 40 tilskuere overværede kampen Vejle-Fortuna Hjørring.

Deltag i debatten på FODBOLD FOR PIGERs facebookside: Sådan får 3F Ligaen flere tilskuere.

Læs også: Flere tusinde tilskuere til svenske kvindekampe