USA slog Japan 2-1 i OL-finalen

0
704
USA fik revanche i OL-finalen for sidste års nederlag til Japan i VM-finalen. Foto: Getty Images
USA fik revanche i OL-finalen for sidste års nederlag til Japan i VM-finalen. Foto: Getty Images

USA vandt torsdag aften sin tredje OL-guldmedalje i træk i kvindefodbold. Amerikanerne slog Japan 2-1 i finalen, og dermed fik USA revanche for sidste års VM-finale, hvor Japan vandt efter straffesparkkonkurrence.

Carli Loyd stod for de to amerikanske scoringer, som faldt i det 8. og 54. minut. Japanernes Yuki Ogimi fik reduceret ni minutter senere, og få minutter før tid havde Japan en meget stor mulighed, da en japaner var alene med den amerikanske målmand Hope Solo. Men Solo klarede, og kort efter kunne amerikanerne bryde ud i guldjubel, mens flere japanske spillere faldt sammen, opløst i tårer – og sikkert drønærgerlige over, at de dominerede dele af kampen og blev snydt for et klokkeklart straffespark i første halvleg.

Tidligere på dagen vandt Canada bronze, da holdet slog Frankrig med 1-0.