Himmelev videre i pokalen – slog Hillerøds U18 DM-hold

0
926
Himmelev får sølvmedaljer efter nederlag til Brøndbys U18 DM-hold i sidste års pokalfinale.
Himmelev får sølvmedaljer efter nederlag til Brøndbys U18 DM-hold i sidste års pokalfinale.

Himmelev-Veddelevs U18-piger, som i sidste sæson spillede sig  frem til finalen i den sjællandske pokalturnering, har leveret endnu en flot pokalpræstation.

Torsdag aften spillede holdet pokalkamp hjemme mod det nye U18 DM-hold fra Hillerød GI Damefodbold. Og i et tæt spillet opgør lykkedes det Himmelev at hente en 1-0-sejr på mål af Signe Nielsen kort før pausen.

Himmelev-Veddelev er forsvarende mestre i 2. division og klubben søgte i foråret om licens til U18 DM-rækken. Men Himmelev fik afslag fra DBU, som i stedet gav licens til torsdagens pokalmodstander, Hillerød GI Damefodbold. Derfor var motivationen ekstra stor hos hjemmeholdet til torsdagens kamp. Både træner og spillere var opsatte på at vise, at niveauet i Roskilde-klubben er til U18 DM-fodbold:

”Vi har efter afslaget på ansøgningen om U18DM haft udfordringer med motivation, men til kampen her var holdet 100 procent opsat på at vise at vi har det sportslige niveau til DM og at holdet kunne have gjort en god figur i landets bedste række,” siger træner Michael Andersen.

Derfor var der også ærgrelse hos Himmelev over, at der ikke var DBU-repræsentanter til stede for at se pokalkampen. Himmelev har i sin anke over licens-afslaget netop protesteret over, at DBU ikke har været ude og se Himmelevs U18-piger spille, og den manglende DBU-interesse får nu klubben til at overveje situationen:

”Vores oplevelser sidste år gør, at vi overvejer, om vi igen skal søge DM-licens i 2013 eller om der i stedet skal satse på andre fronter, for eksempel på seniorsiden,” siger Michael Andersen.

RESULTATER  FRA 3. RUNDE I DBU SJÆLLANDS U18-POKALTURNERING

  • Slagslunde-Ganløse IF – Team Egedal Piger 1-3
  • Himmelev-Veddelev BK – Hillerød GI Damer 2010 1-0
  • GPA – Herlufsholm GF (3.div) (udeholdet taberdømt)
  • Søndag 9. septebmer: Hvalsø/Lejre – Holbæk B&I

 DE MØDES I 4. RUNDE – spilles tirsdag 30. april 2013

  • GPA – Himmelev-Veddelev BK
  • Team Egedal Piger – Brøndby
  • Vinder af Hvalsø/Lejre-Holbæk – BSF
  • Espergærde IF – Allerød FK