“VILDT HØJT U14-NIVEAU”

0
828

”Det er gået rigtig godt – niveauet er jo vildt højt”.

Sådan siger en begejstret DBU-træner Thomas Lesly Rasmussen, efter at U14-samlingerne fra DBU Sjælland Øst, Sjælland Vest og Fyn i weekenden var samlet til to intense fodbolddage i Espergærde i Nordsjælland.

Thomas Lesly Rasmussen er træner for U14 Øst-samlingen, og han mener, at niveauet bliver bedre år for år. Derfor havde han også valgt at stille med to hold i år. I lighed med Sjælland Vest og Fyn.

”Det havde ikke været seriøst kun at stille med et hold, for der er så mange dygtige spillere i år. Det er spillere, som kan en masse individuelle ting, og som kan tage noget initiativ på banen. Det er tydeligt, at det slår igennem nu, at pigefodbold vokser så meget i disse år, og at pigerne starter tidligere og tidligere. De kommer med en helt anden fodboldopdragelse end for få år siden,” siger Thomas Lesly Rasmussen.

U14-hold fra Fyn og Sjælland Øst i kamp.

Han roser klubtrænerne for et godt arbejde og giver eksempler på, hvordan pigerne står stærkere fodboldmæssigt end U14-samlingerne for tre-fire år siden:

”Vi ser bolde, der bliver slået præcist ind over, vi ser godt pasningsspil og vi ser en anden evne end tidligere til at bedømme bolde, der bliver slået ind i feltet. Det er tegn på, at pigerne har spillet i fodbold i længere tid,” siger Thomas Lesly Rasmussen.

Han samler atter U14 Øst-pigerne på lørdag, hvor det gælder en enkelt træningsdag ved DBUs hovedkvarter i Brøndby. Men selv om niveauet generelt er højt, så undgår en del af pigerne ikke at blive valgt fra inden nytår. I sidste ende er formålet nemlig at finde frem til de spillere, som efter sommerferien skal videre til de to U15-samlinger i Øst- og Vest-Danmark, og som året efter skal skæres ned til en bruttotrup til U16-landsholdet.

”Vi skal nok sige farvel til én ud af fem piger. Men det kan sagtens blive en returbillet, for dem vi vælger fra er ikke dårlige fodboldspillere. De har bare nogle ting, de skal hjem og arbejde med for at udvikle sig som spillere,” siger Thomas Lesly Rasmussen.

Se flere billeder fra weekendens U14-samling i Espergærde på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.