Brasiliansk inspiration til Skovbakkens U15-piger

0
923

Hvis Skovbakkens U15-piger fremover fører sig frem med brasilianske fodboldfinter, så er det med god grund. Pigerne var nemlig forleden på besøg på Brazil Football College på Rønde Idrætscenter, hvor de fik en to timers lektion i futsal, som er den sydamerikanske form for indendørs fodbold.

”Det er spændende og fedt, det her. Vi lærer en masse fodboldteknik, så vi kan udfordre vores modstandere endnu bedre fremover,” lød det efter træningen fra en af U15-pigerne, Emma Fenger Ellekrog Petersen.

Emma Fenger Ellekrog Petersen og Julie Neimann Thomsen vil begge have en gymnasieuddannelse, når det en gang bliver aktuelt. Emma drømmer om at blive arkitekt eller frisør, og Julie vil gerne noget med dyr, når hun en gang har været på fodboldefterskole og har taget en gymnasieuddannelse af en slags. Måske på Brazil Football College.Foto: Haakon R. Petersen

Sammen med veninden Julie Neimann Julie Neimann Thomsen og halvdelen af Skovbakken-pigerne sad hun over i nogle minutter, mens den anden halvdel prøvede en øvelse af. Begge piger var tændte på den nye og anderledes teknik, som futsal repræsenterer, og de er overbeviste om, at det kan bruges i kamp.

”Hvis man øver sig meget i futsal, kan man helt sikkert vinde på det i kamp,” mener Juli Neimann Thomsen.

Futsal-træningen blev ledet af den brasilianske træner Aroldo Strack, som også står for træningen på Brazil Football College.

”Man kan ikke få højere kvalitet i træning med futsal end det, som Aroldo leverer,” siger Skovbakkens U15-træner Marie Greve.

Brazil Football College kan kombineres med en gymnasieuddannelse og Skovbakken-træneren ser det som en mulighed for piger, der både vil have en ungdomuddannelse og spille fodbold på højt niveau.

”Vi prøver at finde løsninger som  Brazil Football College til pigerne, for der er desværre ikke de samme penge i pigefodbold som hos herrerne, så uddannelse er meget vigtigere for dem. Når man bruger så meget tid på fodbold, som pigerne gør, skal de ud og se, hvordan det kan kombineres med uddannelse,” siger Marie Greve.

FOTO ØVERST: Aroldo Strack, brasiliansk træner på Brazil Football College fortæller  Skovbakkens U15-piger om den særlige brasilianske boldteknik, futsal. Foto: Haakon R. Petersen