BSF i samarbejde med sportscollege

0
955

Elitepiger fra Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) vil fremover kunne få fortrinsret til Birkerød Sports College (BSC) og Birkerød Gymnasium. Dermed kan pigerne kombinere en gymnasie-hverdag med ekstra træning, som er tilpasset deres træning i BSF. Det er resultatet af et samarbejde, som BSF og BSC har indgået.

Birkerød Sports College råder over ti pladser på den kostafdeling, som ligger i tilknytning til Birkerød Gymnasiums internationale linje. Pigerne bliver derfor en del af et internationalt miljø med elever fra hele verden, samtidig med, at de på Birkerød Sports College møder andre fodbold- og håndboldsspillere og får trænere med erfaring på højt niveau. Trænerne på Birkerød Sports College fodboldlinje er således to tidligere professionelle fodboldspillere, Peter Rasmussen og den tidligere landsholdsspiller Allan Nielsen.

”Pigerne vil møde andre ligesindede med passion for fodbold. De vil kunne dyrke deres idræt i et elitært miljø, og de vil gennem deres idræt og uddannelse indgå i et sundt og aktivt fællesskab, hvor de vil opleve glæden ved sammenhold og nye sociale relationer,” forklarer Richard Lilja fra Birkerød Sports College.

BSF: Ny mulighed

BSFs U18 DM-træner John Froman glæder sig over den nye aftale:

”Det giver pigerne en mulighed for at forøge deres træningsmængde, samtidig med at de tager en gymnasieuddannelse. Vi har i forvejen et godt samarbejde med KIES (Københavns Idræts Efterskole) og Borupgaard Gymnasium, men vi har mange spillere fra Nordsjælland, og der passer Birkerød bedre,” siger John Froman.

Træningen på Birkerød Sports College omfatter træning mandag, onsdag  og fredag eftermiddag lige efter skoletid. Træningen tilrettelægges, så den passer til pigernes klubtræning.

Birkerød Sports College er et tilbud til alle fodboldinteresserede piger, som skal 10. klasse eller i gymnasiet. Ansøgningsfristen er 14. februar. 15. februar. De kan med fordel kontakte Ib Fromberg fra BSC.

FOTO: BSCs to faste fodboldtrænere Allan Nielsen og Peter Rasmussen sammen med to fodboldlegender, Lars Høgh og Brian Laudrup, der har optrådt som gæstetrænere på BSC.