Danmark åbnede med storsejr over Mexico

0
1040

Det danske kvindelandshold fik den bedst tænkelige start, da holdet søndag var i ilden for første gang ved fire nationers-turneringen i Sao Paolo i Brasilien. Danmark vandt 5-0 over Mexico, og ifølge 3f.dk/fodbold spillede holdet en af sine bedste kampe i flere år.

Angreb på angreb rullede ned mod Mexicos mål, og allerede efter 20 minutter stod der 3-0 til Danmark på mål af Line Røddik, Johanne B. Rasmussen og Pernille Harder. Sanne Troelsgaard sørgede for yderligere en scoring inden pausen, og i anden halvleg slog anfører Katrine S. Pedersen storsejren fast med et brag af langskudsmål.

”Jeg synes, at vi leverer en rigtig flot præstation, og vi godt styr på spillet. Det var en flot holdpræstation, der skaffede os sejren, og der er grund til at være tilfreds,” sagde landstræner Kenneth Heiner-Møller efter kampen til. 3f.dk/fodbold.

Karoline Schmidt Nielsen og Julie Tavlo fik landsholdsdebut i kampen, og de fik efterfølgende ros af landstræneren:

”Karoline Smidt Nielsen fik en halvleg, og jeg synes, at hun gjorde en god figur. Julie Tavlo leverede også en fin indsats. Jeg sagde til Julie, inden hun gik på banen, at kun skulle bidrage med at holde på bolden så vi forhindrede Mexico i at få gang i deres spil, og den opgave løste hun fint,” sagde Kenneth Heiner Møller.

Danmark spiller torsdag mod Portugal. Den tredje modstander i turneringen er værtsnationen Brasilien, der bl.a. tæller verdensklassespilleren Marta da Silva, som til daglig er holdkammerat med Line Røddik Hansen i svenske Tyresö.