DBU’S U15 ØST-PIGER TESTET MOD HILLERØD

0
706

De sluttede dagen med et nederlag til et forstærket U16-hold fra Hillerød, men U17-landstræner Anders Damgaard var alligevel tilfreds, da han lørdag eftermiddag gjorde status efter en dag som gæstetræner for DBUs U15 Øst-samling på Sjælland.

”Jeg kigger slet ikke på resultatet af kampen. Det vigtigste er, at pigerne lærer hvordan vi ønsker at spille på landsholdene, og det er det vi har trænet i formiddags og testet i kampen i eftermiddags,” sagde Anders Damgaard, mens pigerne pustede ud i Topdanmark Hallen efter 3 x 30 minutters kamp mod et hold fra Hillerød GI Damefodbodl (HGI), der bestod af spillere fra klubbens U16- og U18 DM-hold.

Hillerød vandt 5-1 efter en chokstart med to tidlige mål og en føring på 3-0 efter første halvleg. I anden halvleg fik DBU-pigerne scoret en enkelt gang mod to mål til Hillerød, mens tredje halvleg sluttede 0-0.

”Kampen bærer selvfølgelig præg af, at pigerne har trænet i formiddags og derfor har lidt tunge ben. Hillerød kommer med et hårdt tryk lige i starten, og det overrasker pigerne, som jo kun er 98ere. Men derfra får de arbejdet sig ind i kampen, og alt i alt er jeg tilfreds.” siger Anders Damgaard.

”Vi prøver at udføre nogle af de ting, som vi har arbejdet med i formiddags med at spille bolden op. Det er klart, at mod sådan en modstander, så bliver man straffet, når det går galt, men det er ikke så afgørende. Der er jo lang tid til, at pigerne her skal præstere på landsholdet og i klubberne,” fortsætter U17-landstræneren.

Normalt står U16-landstræner Danny Jung for DBUs U15 Øst-samling, men han er i disse dage med A-landsholdet i Brasilien, og derfor tager Anders Damgaard sig af både lørdagens samling og af de næste to dages samling for U16-landsholdet i Vildbjerg.

”Landstrænerne løfter i samlet flok og vi forsøger at skabe en rød tråd i vores arbejde. Når jeg er med til en samling som den i dag, så er det også for at vi landstrænere får et fælles kendskab til pigerne og sammen kan finde frem til dem, som vi tror på skal være bærende for dansk pigefodbold i fremtiden,” siger Anders Damgaard.

Lørdagens kamp mellem Hillerød i gult og DBUs U15 Øst-samling blev spillet i Topdanmark Hallen.