POKALFINALEN FÅR ET LØFT

0
930

Det er slut med at spille en pokalfinale på et stadion fjernt fra de to klubber, som har kvalificeret sig til finalen.

DBU og Kvindedivisionsforeningen har vedtaget et nyt koncept for pokalfinalerne, som betyder, at en finale som den i foråret, hvor Vejle Stadion var rammen om en kamp mellem hovedstadsklubberne Brøndby IF og BK Skjold, er fortid. Fremover skal pokalfinalen spilles på en af finaleklubbernes stadion.

Samtidig er det besluttet, at pokalfinalen får fast spilledag på Grundlovsdag den 5. juni, og at klubberne skal være medarrangør af finalen, som spilles seks uger efter semifinalerne.

”Vi må erkende, at det har været svært at skabe den traditionsrige finale og medfølgende gode fodboldoplevelse på stadion. Vi har i de senere år testet nogle muligheder for at skabe større opmærksomhed på finalen, og de erfaringer bygger vi nu videre på ved at skabe et nyt koncept, der gerne skulle give pokalfinalen det engagement og opmærksomhed som finalisterne, klubberne og kampen fortjener,” siger Mette Bach Kjær, medlem af DBU’s bestyrelse og KDF, til DBUs hjemmeside.

Som en del af konceptet skal man  forsøge at få lokale og regionale samarbejdspartnere til at bakke finalen op.

”Vi har jo set i andre lande at man har formået at opbygge en tradition omkring kvindernes pokalfinale i lighed med herrernes. Norge har således haft stor succes med at få folk på stadion gennem en øget involvering fra samarbejdspartnere, klubber, forbund og de lokale foreninger. Et større ejerskab skaber i vores erfaring nemlig også større engagement. Og netop samarbejdet og involveringen tror vi er nøglen til en succesfuld finale,” siger Mette Bach Kjær.

Det nye koncept gælder indtil videre for årene 2013-2017.

FOTO: Pokalfinalen er de sidste to år blevet spillet på Vejle Stadion. Brøndby har vundet begge finaler men er formentlig gået glip af en hel del tilskuere, fordi kampene er blevet spillet flere timers kørsel og en dyr brobillet fra klubbens fans. På billedet jubler Brøndby-spillerne efter den seneste finalesejr på 4-0 over BK Skjold. Foto: Rene Holm