SPILLERNE KÅRER PERNILLE HARDER TIL ÅRETS SPILLER

0
1903

Landsholdsangriberen Pernille Harder, der i sommer skiftede fra Skovbakken til den svenske storklub Linköpings FC, er kåret af Spillerforeningen til Årets Kvindelige Fodboldspiller i Danmark i 2012.

20-årige Pernille Harder fik besked om den flotte hæder, da hun for et par dage siden var på vej gennem Københavns Lufthavn for at flyve med landsholdet til Brasilien, hvor holdet i de kommende dage spiller en 4-nationers turnering mod Brasilien, Mexico og Portugal.

”Jeg havde da håbet, at jeg vandt prisen, men jeg havde ikke forventet det. Det betyder enormt meget, at mine kolleger har peget på mig – det tager jeg som en stor cadeau. Det er en motivation, som jeg vil tage med på træningsbanen,” siger Pernille Harder til Spillerforeningens hjemmeside.

Pernille startede med at spille fodbold i barndomsbyen Viborg, men hun skiftede i ungdomsårene til Skovbakken i Aarhus. Her har hun de seneste år været en af profilerne på Skovbakkens 3F liga-mandskab, og nu er hun i fuld gang med at etablere sig i den stærke svenske liga, hvor Pernille Harder siden sommer har spillet 10 kampe for Linköpings FC og scoret tre mål.

Pernille Harder er med 31 kampe og 16 mål også blevet en profil på det danske kvindelandshold, men den målfarlige angriber har ambitioner om endnu mere:

”Jeg drømmer om at kunne leve af fodbold i mange år endnu, og så drømmer jeg om at blive en af verdens allerbedste fodboldspillere. Det er selvfølgelig store mål, men det er sådan, jeg har det,” siger Årets Kvindelige fodboldspiller.