DBU Jylland vil lave U14-række

0
822

Mange af de ældste U13-piger i Jylland kan sandsynligvis se frem til at skulle dyste i en ny U14-række efter sommerferien.

Hvis det står til DBU Jylland, skal der nemlig skydes en ekstra årgang ind mellem U13- og U15-rækkerne. Det sker dels for at begrænse antallet af spillere og hold, der stopper, når de er færdige med U13. Dels for at sikre, at flere piger kommer til at spille 9-mands-fodbold i mindst to år, som er et ønske DBU Jylland Ungdom.

Forslaget skal behandles på næste weekends delegeretmøde i DBU Jylland, og da det er rejst af unionen selv, er der stor sandsynlighed for, at det bliver vedtaget. Hvis det går igennem, skal det træde i kraft efter sommerferien.

Der var ca. 140 hold, som deltog i efterårets U13-rækker i Jylland. DBU Jylland regner i første omgang med, at der skal indføres to niveauer i den nye U14-række til efteråret. Fra foråret 2014 forventes der at blive tre forskellige U14-niveauer. Til gengæld reduceres antallet af niveauer i U15-rækken.

Læs mere på DBU Jyllands hjemmeside.