Jylland: 11-mandskampe skal kunne ændres til 9-mandskampe

0
1495

”Vi kan kun stille med 10 spillere, så vi må nøjes med at spille en 9-mands-kamp…”

Nogenlunde sådan kan det komme til at lyde i de lavest placerede U15- og U18-rækker i Jylland efter sommerferien. DBU Jylland vil nemlig indføre såkaldt fleksibel spilleform, som betyder, at  kampe skal kunne afvikles som ni mandskampe, hvis et hold ikke kan stille et 11-mandshold.

”Der skal rettes henvendelse senest to timer før kampen. Modstanderholdet kan ikke afvise at spille kampen som 9:9, da alternativet vil være en aflysning. Resultatet af kampen tæller uanset spilleformen. Det anmodende hold må stille med max. 10 spillere til en kamp, der ændres til 9:9. Det andet hold må fortsat benytte op til 14 spillere,” hedder det om ideen, som er rejst som forslag på næste weekends delegeretmøde i DBU Jylland.

Det er DBU Jylland Ungdom, der står bag forslaget, og formålet er at begrænse antallet af kamp-aflysninger. Hvis det bliver en succes, er det planen, at det skal udbredes til flere rækker.

For dommerne vil forslaget betyde, at de kan få sig nogle overraskelser undervejs. De bliver nemlig ikke orienteret om kampændringerne på forhånd:

”…men det har ingen betydning, da spilletiden og de regler, der spilles efter, er uændrede. Det er blot banen, der bliver gjort kortere,” lyder det fra forslagsstillerne.