Gentofte satser på pigefodbold

0
1100


Pigefodbold er rykket helt op blandt de vigtigste idrætsgrene i Gentofte Kommune. HIKs pigeafdeling, som er en del af fodboldalliancen B93-HIK-Skjold, er gjort til såkaldt prioriteret idræt. Det vil sige, at klubben nu bliver en del af Gentoftes eliteidrætsmiljø.

I praksis betyder den nye status, at HIK får et tilskud, som kan bruges til morgentræning, forskellige udviklingsforløb og bedre træningsfaciliteter.

”Det er frugten af mange trænere og lederes to et halvt års hårdt arbejde vi nu begynder at kunne høste. Hjulet som består af B93, HIK og BK Skjold samt Team Copenhagen (KBHs Kommune), Team Danmark og Gentofte Kommune er nu for alvor spændt op og klar til at rulle stærkt,” skriver B93-HIK-Skjold på sin hjemmeside.

Som prioriteret idræt bliver der nu samme fokus på pigefodbolden i Gentofte som på badminton, sejlsport og håndbold, som er succesfulde idrætsgrene i kommunen.

For at blive prioriteret idræt, skal en sportsgren leve op til følgende krav fra Team Danmark:

  • Klubben skal være udpeget af specialforbundet (DBU) som et centralt talentudviklingsmiljø i idrætsgrenen.
  • Der skal være et nationalt resultatperspektiv i klubben. Det vil sige, at klubben indenfor en fire-årig periode kan føde talenter til ungdomslandshold, Team Danmark talentcentre og lignende.

Næste mål for B93-HIk-Skjold er nu at få licens til U18 DM ligaen fra næste sæson.