KUN OTTE HOLD I 3F LIGAEN

0
692


Afstanden bliver kortere mellem top og bund i 3F Ligaen fra efteråret. Antallet af hold i landets bedste række skæres nemlig ned fra ti til otte hold for at højne konkurrencen i ligaen.

Samtidig bliver 1. division opdelt i en Øst- og Vest-række med otte hold i hver, og Danmarksserien (Kvinde-DS)  bliver nedlagt, hvorefter de to bedst placerede hold i hver DS-række rykker op i 1. division. De øvrige hold i Danmarksserien placeres i deres lokalunioners øverste række.

Sådan lyder de omfattende ændringer for kvindernes bedste fodboldrækker, som DBUs bestyrelse netop har godkendt. Ændringerne får konsekvenser allerede i foråret, hvor nummer 4 i 3F Ligaens kvalifikationsspil skal spille oprykningskamp mod vinderen af 1. division, og hvor nummer 5 og 6 i kvalifikationsspillet rykker direkte ned i 1. division. Slutspillet i 3F Ligaen bliver ikke berørt af ændringerne.

”Vi tror, at den nye struktur med færre hold vil øge konkurrencen i Elitedivisionen, og samtidig vil opdelingen af en 1. division i øst og vest fastholde vores elitespillere, da vi får reduceret transportbyrden betragteligt. Det er selvfølgelig nyt ikke at have en danmarksserie, men her er lokalunionerne på trapperne med en fælles løsning for det tredjehøjeste niveau for kvinderne,” siger Mette Bach Kjær, der repræsenterer klubberne i Kvinde-DM i DBU’s bestyrelse, til www.dbu.dk.

FOTO: BSF og Taastrup FC i en 3F Liga-kamp i august. Arkivfoto: Steen Trolle