Vejle trækker sig fra U18 DM

0
1234

Det er slut med U18 DM-fodbold i Vejle. Som en udløber af klubbens beslutning om ikke at søge licens til 3F Ligaen fra næste sæson, har Vejle Boldklub nu valgt at trække sit U18-hold fra den bedste række med omgående virkning.

Årsagen er, at klubben har svært ved at skaffe spillere nok til ligahold i både senior- og U18-rækken. Derfor vælger klubben nu at rykke de bedste U18-spillere op på 3F Ligaholdet, hvilket gør det umuligt at fortsætte i U18 DM Ligaen.

Det fremgår af en orientering fra klubbens formand på Vejle Boldklubs hjemmeside:

” Vi har fulgt træningsopstarten meget nøje i forhold til spiller fremmøde, spiller til- og afgang. Det samlede indtryk af opstarten ser desværre alt andet end godt ud. Vi må konstatere, at det bliver meget svært at etablere to spillertrupper, både i antal og i kvalitet. I respekt for alle på og omkring vore 2 elitehold, 3F liga og U18DM, har vi sonderet mulighederne og forskellige scenarier. Trænere og ledere er hørt og har sammen med bestyrelsen vurderet på situationen. Beslutningen er, at vi med virkning fra førstkommende weekend, trækker vores U18DM hold fra forårets turnering,” skriver formand Søren Pagh Pedersen.

Han lægger ikke skjul på, at det har været en meget vanskelig beslutning. Men det var nødvendigt, skriver formanden:

”Baggrunden for, at vi trækker U18DM fra turneringen, skal ses i vores overbevisning om, at klubben fortsat skal have såvel kvinde som pige fodbold. Vi tror på, at vores udvikling af pigespillere bl.a. skal have det formål, at spillerne kan  rekrutteres ind i et seniormiljø på så højt plan som muligt,”  skriver Søren Pagh Pedersen – og tilføjer:

”Vi vil fortsat prioritere at være repræsenteret på både elite- og breddeniveau. Det vil kræve tid og hårdt arbejde – det vil vi, sammen med alle omkring holdene, kæmpe for de kommende år”.

3F Ligaholdet trænes resten af sæsonen af Jesper Søgård, Dennis Foged Hansen og Helle Nielsen. Træner for U18 A-holdet er Poul Erik Jensen.

Vejle slutter i U18 DM-ligaen  på en 12. og næstsidsteplads. Holdet nåede at hente 10 point i efteråret for tre sejre, én uafgjort og ti nederlag.

FOTO: Det seneste holdfoto af Vejle Boldklubs U18 DM-hold. Foto: Vejle Boldklub