Ni klubber får licens til 3F Ligaen

0
1011
De to oprykkere B1913 og B93-HIK-Skjold er begge blevet godkendt.
De to oprykkere B1913 og B93-HIK-Skjold er begge blevet godkendt.
De to oprykkere B1913 og B93-HIK-Skjold er begge blevet godkendt.

Ni klubber kan formelt set være med, når næste sæsons 3F liga sparkes i gang til august. DBUs licensudvalg har behandlet ansøgninger fra ni klubber, og de er alle blevet godkendt, oplyser dub.dk.

De ni klubber, som er blevet  godkendt, er Brøndby IF, Fortuna Hjørring, OB, Skovbakken, KoldingQ, Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF), Taastrup FC, B1913 og B93-HIK-Skjold.  Vejle Boldklub, som spiller med i 3F Ligaen i denne sæson, har ikke ønsket at fortsætte.

3F Ligaen skæres næste sæson ned til otte hold. Hvilke hold det ender med at blive, afhænger af det kvalifikationsspil, som starter 4. maj. Her skal der både findes en direkte nedrykker i form af det dårligst placerede hold, og et hold, som skal spille en play off-kamp mod vinderen af 1. divisionsoprykningspil om den ottende og sidste plads i ligaen.

For at få licens til 3F Ligaen, skal klubberne opfylde en række formelle krav,  blandt andet at der er ansat en kommerciel leder og en træner på A-niveau. Flere klubber kan dog ikke leve op til disse krav endnu, men DBUs licensudvalg har fået en redegørelse for, hvordan og hvornår klubberne får forholdene på plads inden 30. juni.