U16: Drama og spænding da Brøndby tog pokalen

0
1879
Brøndby jubler efter scoring til 1-0, der kom få minutter før slutfløjtet.
Brøndby jubler efter scoring til 1-0, der kom få minutter før slutfløjtet.
Brøndby jubler efter scoring til 1-0, der kom få minutter før slutfløjtet.

Udvisning af en målmand, masser af brændte chancer og nul scoringer indtil fem minutter før tid. Spændingen var i top, da U16-pigerne fra Brøndby og Rønnede/Nykøbing FC lørdag aften tørnede sammen i den sidste af fire pigefinaler ved DBU Sjællands store pokalfinalestævne på Farum Park.

Brøndby, der fører den bedste U16-række på Sjælland, vandt kampen med 2-0, men det holdt hårdt mod en modstander, der til daglig spiller i den næstbedste række. Brøndby havde masser af muligheder, især i starten af 2. halvleg. Men stærkt spil af Rønnede/Nykøbing FCs målmand Julie Jørgensen holdt Brøndby fra scoringer, og da dommeren med kvarter tilbage af kampen sendte Brøndbys målmand fra banen i 10 minutter, fordi han mente hun havde taget med hænder udenfor feltet, blev der pludselig maksimal spænding om resultatet.

Brøndbys anfører Cecilie Altman med pokalen.
Brøndbys anfører Cecilie Altman med pokalen.

Rønnede, som også havde fået en markspiller udvist i 10 minutter kort forinden, formåede dog ikke at udnytte situationen, blandt andet takket være en taktisk ændring hos Brøndby, som sendte den alsidige forsvarsspiller Alberte Helligsøe Hansen på mål og valgte at spille med tre i bagkæden, så man kunne fastholde presset. Det lykkedes, og med fem minutter igen fik Brøndby endelig hul på bylden. Først scorede Maria ”Mini” Hovmark til 1-0 og i overtiden gjorde Maria Thomsen det til 2-0.

”Vi havde lidt svært ved at få det til at fungere i første halvleg, men i anden halvleg kom vi med meget mere gejst og energi. Selvfølgelig blev det hårdt, da vi fik vist en spiller ud, men vi fastholder troen på at det kan lade sig gøre og jeg synes det var fortjent vi vandt. Men de (Rønnede/Nykøbing FC, red.)  gjorde det godt og lagde et godt pres på os,” sagde Brøndbys anfører Cecilie Altmann til FODBOLD FOR PIGER efter kampen.

Rønnede/Nykøbing FCs målmand Julie Jørgensen.
Rønnede/Nykøbing FCs målmand Julie Jørgensen.

Stolt af 2.pladsen

Rønnede/Nykøbing FCs målmand Julie Jørgensen blev efter kampen kåret til pokalfighter, og hun var selvfølgelig stolt af titlen men også ærgerlig over, at det blev til sølv og ikke guld:

”Vi spillede ikke op til vores bedste, men Brøndby er et godt hold, så det er ingen skam at tabe. Jeg havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne vinde og det er ærgerligt, at de fik scoret så sent i kampen, men jeg er samtidig stolt over at vi er blevet nummer to i pokalturneringen,” sagde Julie Jørgensen, som på vej til finalen blandt andet har været med til at slå Hillerød ud i semifinalen.

Rønnede-målmanden har denne forklaring på, at holdet fra den næstbedste sjællandske række er nået så langt:

“Vi spiller godt fodbold, vi har et godt sammenhold og bliver ved med at tro på tingene, også når vi kommer bag ud”.

FAKTA

Rønnede/Nykøbing FCs vej til finalen: Rishøj BK-Rønnede/Nykøbing FC 0-4, GS Elite 2-Rønnede/Nykøbing FC 0-3, Rønnede/Nykøbing FC-BSF 4-2, Rønnede/Nykøbing FC-BSV 6-0, Rønnede/Nykøbing FC-Hillerød GI Damer 2-0

Brøndbys vej til finalen: Holbæk-Brøndby 0-15, Lyngby BK-Brøndby 2-8, Raklev GI-Brøndby 0-3, Brøndby-LSF 6-1

Se flere billeder på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

Pokalmestrene fra Brøndby.
Pokalmestrene fra Brøndby.
Sølvvinderne fra Rønnede/Nykøbing FC.
Sølvvinderne fra Rønnede/Nykøbing FC.