U18 DM: Guld til Thisted efter ny storsejr

0
1622
De nykårede danmarksmestre fra Thisted.
De nykårede danmarksmestre fra Thisted.
De nykårede danmarksmestre fra Thisted.

7-0 over Hillerød. Thisteds U18 DM-piger sluttede selvfølgelig af med endnu en storsejr, da nordjyderne søndag sikrede sig Danmarksmesterskabet med en sejr i sæsonens sidste kamp på udebane over Hillerød.

Hele 122 gange har Thisted nettet i løbet af sæsonen. Det giver en positiv målscore på hele 93 mål, og dermed er Thisted det suverænt mest scorende hold i U18 DM-ligaen.

Alligevel var der spænding før dagens kamp i Hillerød. For DM-guldet ville gå til BSF, hvis Thisted tabte eller kun fik uafgjort mod oprykkerne fra Hillerød. Men med to scoringer i første halvleg og med yderligere fem scoringer i anden halvleg, pillede Thisted søndag eftermiddag den sidste rest af spænding ud af guldkampen.

”Vi har arbejdet hårdt for det her i lang tid. Vi fik bygget noget godt op allerede i sidste sæson, og vi har siden kæmpet for at bygge mere på. Vi har en masse selvtillid på holdet, og så har vi jo nogle vanvittigt hurtige og målfarlige spillere oppe foran,” siger Thisted-anfører, Matilde Kjeldgaard Pedersen som forklaring på DM-guldet.

To glade guldvindere: Landsholdsspiller Ida Karstoft og anfører Matilde Kjeldgaard.
To glade guldvindere: Landsholdsspiller Ida Karstoft og anfører Matilde Kjeldgaard.

Nervøs start

Spillet flød dog ikke helt for Thisted i starten af dagens kamp mod Hillerød. Men det var der en grund til, vurderer Mahilde Kjeldgaard Pedersen:

”Vi kommer lidt nervøst ud til kampen, for vi vidste jo godt, at vi skulle vinde for at blive Danmarksmester. Derfor fik vi ikke rigtig bygget spillet ordentlig op, og det blev meget noget med lange bolde. Men så fik vi scoret nogle mål, og det var jo det vigtigste,” siger hun.

Direkte spil virker også

Træner Keld Østergaard, der stopper efter denne sæson, peger også på angrebet med lynhurtige og målfarlige spillere som landsholdsspiller Frederik Thøgersen og ligatopscorer Rikke Dybdahl som forklaring på mesterskabet

”Det har været en god række i år, hvor fem hold har skilt sig ud. Den største forskel på disse fem hold er, at vi har været bedre til at lave mål end de andre. Det viser vel, at der også skal andet end possession og pasninger til. Nogle gange må man gerne spille direkte,” konstaterer cheftræneren.

Dagens syv scoringer blev sat ind af Malene Sørensen (2), Janne Wraa (2), Frederikke Thøgersen, Ulrikke Linde og Ida Karstoft.

Topscorer Rikke Dybdahl, der har scoret 34 mål i sæsonen, blandede sig for en gang skyld ikke i målfesten. Hun brækkede nemlig kravebenet i den forrige kamp mod Fortuna Hjørring. Men Rikke Dybdahl ventes klar igen om fire-fem uger.

Ida Karstoft har scoret til slutresultatet 7-0.
Ida Karstoft har scoret til slutresultatet 7-0.