Berømt sportsakademi henter inspiration på dansk fodboldcamp

0
1755
Bobby Johnston leder kvindefodbold-afdelingen på The IMG Soccer Academy.
Bobby Johnston leder kvindefodbold-afdelingen på The IMG Soccer Academy.
Bobby Johnston leder kvindefodbold-afdelingen på The IMG Soccer Academy.

De 36  piger, som den seneste uge har deltaget i den ambitiøse Elite Football Camp på Vejen Idrætscenter, har også fået et kig ind på et af USA’s mest prestigefyldte sportsakademier.

Bobby Johnston, der leder kvindefodboldlinjen på IMG Academy i Florida, har nemlig deltaget på Elite Football Camp. Her har han dels været med til at træne pigerne, dels fortalt pigerne om IMGs fodboldlinje.

”Jeg er med for at lade mig inspirere af de andre trænere, og for at udbrede kendskabet til IMG og til amerikansk kvindefodbold,” fortæller Bobby Johnston, da FODBOLD FOR PIGER besøger Elite Football Camp mandag eftermiddag.

Elite Football Camp drives ud fra en spansk fodboldfilosofi, hvor der er fokus arbejdet med bolden. Træningen ledes af et team fra Barcelona, der har erfaring fra kvindefodbold på topplan i Spanien. For Bobby Johnston er campen i Vejen derfor en god anledning til at hente inspiration med hjem til USA:

”Det er spændende for mig at møde andre trænere, og se hvordan de arbejder og hvordan de instruerer og coacher pigerne. Det kan jeg bruge i den videre udvikling af IMG-programmet,” siger Bobby Johnston.

Bobby Johnston giver gode råd uner Elite Football Camp. Her med Olivia Runge.
Bobby Johnston giver gode råd på Elite Football Camp. Her med Olivia Runge, der bliver elev på IMG.

Skovbakken-spiller på IMG

Han kom i kontakt med Elite Football Camp, fordi Olivia Runge, der er U15-spiller i Skovbakken og datter af Elite Football Camps stifter Lars Runge, var på et tre ugers-ophold på IMG i foråret. Talentfulde Olivia Runge fortsætter på IMG efter sommerferien, hvor hun har fået et scolarship til akademiet, som foruden den sportslige træning også byder på intensiv skole-undervisning og et ophold på IMGs campus.

”Vi arbejder ud fra en filosofi om at skabe hele mennesker. Vores fokus er at udvikle spillerne individuelt og løfte dem til et højere niveau. Vi har ikke nødvendigvis de bedste spillere, men vi har spillere, som udvikler sig,” siger Bobby Johnston og fortæller, at IMG lige nu har en del elever med på de amerikanske ungdomslandsholds træningscentre.

Syns- og mentaltræning

Fodboldtræningen på IMG har ikke kun fokus på spillet på banen. Der er også forskellige former for specialtræning, som for eksempel synstræning, der har fokus på at forbedre spillernes syn og dermed reaktionsevne på banen;  mentaltræning der skal gøre spillerne bedre til at overvinde modgang og personlige fejl; og ”teamwork og leadership”, der både handler om at blive bedre til at lede men også til at modtage ledelse.

”Desuden har vi en hel del fokus på ernæring og sundhed,” fortæller Bobby Johnston.

Bobby Johnston roser de danske pigers tekniske kunnen.
Bobby Johnston roser de danske pigers tekniske kunnen.

Teknisk dygtige danskere, men…

Da FODBOLD FOR PIGER møder Johnston mandag eftermiddag på Elite Football Camp har han brugt meget af dagen på at observere – på at følge de andre trænere og på at få et indtryk af niveauet hos de danske piger.

Han er imponeret over pigernes tekniske kunnen men kan også se områder, som bør udvikles:

”Pigerne er teknisk meget dygtige. De er gode med bolden, men der skal arbejdes med deres spilforståelse, organisation og hurtighed. De skal være hurtigere i tanke og handling,” siger Bobby Johnston og uddyber:

”Når pigerne får bolden, skal de ofte først til at beslutte, hvad de vil gøre med den. Her skal der speedes op. Når spilleren får bolden, skal hun allerede have set hvilke muligheder, hun har for at spille den videre, og hvis den første mulighed er blevet blokeret, skal hun hurtigt kunne vælge en anden løsning,” siger IMG-lederen.

Højt tempo i amerikansk fodbold

Han konstaterer, at tempoet er et af de områder, hvor amerikansk kvindefodbold skiller sig ud:

”Når de amerikanske kvindelandshold dominerer, så er det fordi spillerne er atletisk stærke, meget konkurrenceorienterede og kan spille i højt tempo. Men det tekniske niveau blandt amerikanske spillere skal udvikles. Det har der været for lidt fokus på i ungdomsårgangene,” siger Bobby Johnston.

Du kan læse mere om IMG Soccer Academy her.

Læs også: 36 fodboldtalenter til en uges elitetræning i Vejen

Bobby Johnston følger coachingen fra de spanske trænere på Elite Football Camp.
Bobby Johnston følger coachingen fra de spanske trænere på Elite Football Camp.