U17-landsholdet kommer ikke til EM

0
829
U17-landsholdet varmer op før dagens kamp mod Italien. Foto fra kvindernes landsholds facebookside
U17-landsholdet varmer op før dagens kamp mod Italien. Foto fra kvindernes landsholds facebookside
U17-landsholdet varmer op før dagens kamp mod Italien. Foto fra kvindernes landsholds facebookside

Kampen om Europamestermesterskabet for U17-landshold skal afgøres uden dansk deltagelse. De danske U17-piger har brugt efterårsferien på at spille EM-kvalifikationsturnering i Portugal, og med nederlag i to ud af tre kampe lykkedes det ikke Danmark at spille sig videre til EM-slutspillet, som afvikles i England 26. november til 8. november.

Det seneste nederlag kom søndag, hvor U17-pigerne tabte 2-1 til Italien.  Det danske mål til 1-1 blev scoret af Signe Bruun. I forvejen var det blevet til 0-3 i torsdags til Tjekkiet og 0-0 mod værtsnationen Portugal i den første kamp. Dermed slutter Danmark som tre’er i gruppen, mens Portugal slutter som to’er og går videre til EM, takket være en placering som bedste to’er i anden kvalifikationsrunde.

De otte hold, som dermed er klar til EM, er disse: England, Italien, Østrig, Spanien, Frankrig, Skotland, Tyskland og Portugal.

Danmark startede med følgende 11 på banen i dagens kamp mod Italien:

Ida Hedeager, Louise Højer, Sofie Obel, Laura Bendixen, Caroline Vindelev, Signe Bruun, Emilie Henriksen (c), Nicoline Sørensen, Frederikke Lindhardt, Freja Klitgaard og Rikke Dybdahl.