DBU til klubberne: Futsal er ikke for landsholdsspillere

0
876
En landsholdskarriere er i følge DBU ikke forenelig med at spille futsal.
En landsholdskarriere er i følge DBU ikke forenelig med at spille futsal.
En landsholdskarriere er i følge DBU ikke forenelig med at spille futsal.

Man kan ikke være på landsholdet og spille futsal samtidig. Det er budskabet til alle  klubber med landsholdsspillere fra Dansk Boldspil Union (DBU), som ellers  arbejder ihærdigt på at udbrede futsalen i Danmark.

“Futsal bør, på eliteniveau, fravælges i en prioritering af den tid og de øvelser, der skal bruges på at opnå internationalt niveau i fodbold,” skriver DBU i et brev til alle 3F- og U18 DM-klubber, samt alle øvrige klubber med landsholdsspillere.

Futsal er en særlig form for indendørsfodbold, der spilles på en håndboldbane uden bander og med en mindre bold. Spillet, der stammer fra Sydamerika,  blev oprindeligt hentet til Danmark af Dansk Arbejder Idræt, men i 2008 gik DBU ind i arbejdet med at udbrede spillet i Danmark, og idag er der både et landshold og turneringer om Danmarksmesterskabet i Futsal. Men fremover bliver DM-kampene altså uden deltagelse af landholdsspillere. Kvindelandstrænerne har nemlig drøftet futsal, og konklusionen er, at det ikke er foreneligt med en landsholdskarriere:

“Landstrænergruppen anser ikke Futsal som en naturlig og fornuftig del af en landsholdsspillers udvikling. Det anerkendes, at Futsal kan bidrag til en teknisk udvikling, men at det skal ske i de yngre år og mere på breddeniveau,” skriver DBU i brevet til klubberne.

Landstrænerne opfordrer i stedet klubberne til at give spillere under landsholdsniveau chancen for at spille DM i Futsal. Med den opfordring vil unionen understrege, at man har respekt for det nye spil. Som det hedder i brevet:

“Der er altså samtidig respekt for Futsal som en særskilt sportsgren, der kræver en helt specifik fodboldudannelse, træning og indsats”.