Spillere i chok: Taastrup FC lukker sit 3F Ligahold

0
1212
Taastrup i kamp mod OB i forrige sæson. Nu er det slut med 3F ligabold i Taastrup.
Taastrup i kamp mod OB i forrige sæson. Nu er det slut med 3F ligabold i Taastrup.
Taastrup i kamp mod OB i forrige sæson. Nu er det slut med 3F ligabold i Taastrup.

Til total overraskelse for spillertruppen har Taastrup FCs bestyrelse besluttet at lukke klubbens 3F Ligahold. Lukningen sker med omgående virkning og begrundes med, at 3F-holdet giver underskud.

“Klubben har konstateret, at de årlige driftsudgifter for 3F Liga-holdet beløber sig op til 1.000.000 kroner brutto. Penge, der blandt andet går til at opfylde en lang række krav i forbindelse med 3F Liga-licensen. Det er desværre ikke lykkedes at opbygge en organisation, der har kunnet generere indtægter, der modsvarer udgifterne. Derfor har det ikke været muligt at skabe det økonomiske fundament, der er nødvendigt for at leve op til DBU’s licenskrav, der blev effektueret i sommeren 2013,” skriver bestyrelsen i en pressemeddelese.

“En fortsat eksistens i 3F Ligaen ville have krævet, at budgettet for 3F Liga-holdet blev øget for at skaffe kvalificerede spillere, men da yderligere økonomisk tilførsel ikke har været mulig, er der ikke længere basis for kvindefodbold på hte niveau. Taastrup FC vil dog fortsat udvikle pige- og kvindefodbold,” hedder det videre.

Spillere: Vi er gjort til syndebukke

Lukningen kommer kort efter, at klubben havde fundet en afløser for cheftræner Thomas Rasmussen og kort før, at der skulle have været ansat en ny sportschef. Den blev meddelt på et møde tirsdag aften, og den kom totalt bag på spillertruppen  og den afgående sportschef Pia Arngrimsen. De troede,  de var indkaldt til et møde omkring holdets fremtid med nyt trænerteam og nye sportschef – i stedet blev de fra mødets start orienteret om lukningen:

“Bestyrelsen anført af formand Søren D. Sørensen, åbnede aftenens møde med at citere, uden nogen form for personlighed, den pressemeddelelse, man fra bestyrelsens side valgte at sende ud umiddelbart efter møde,” skriver spillertruppen og sportschefen i en pressemeddelelse, som de rundsendte onsdag under overskriften “chokerende nyt til Taastrus 3F-damer tirsdag aften!”.

Heri skyder de med skarpt mod klubledelsen, som efter deres opfattelse har truffet en forkert beslutning. Set fra spillernes side, er kvinderne blevet gjort til syndebuk for en økonomisk udvikling, der skyldes, at klubbens ledelse ikke har formået at finde nye indtægtskilder, efter at en årlig vinterturnering de senere år har kastet et stadig mindre overskud af sig.

“Da klubben og bestyrelsen på beklageligvis ikke har været i stand til at finde nye veje til at skaffe kapital, har denne realitet haft en yderst negativ virkning på klubbens økonomi – og til aften fik det så en kedelig konsekvens for Taastrup FC’s bedste damer. En syndebuk skulle findes, og der blev peget mod damerne, og dette på trods af, at de er det hold i klubbens historie, som har genereret flest midler via sponsorater. Da holdet rykkede op i landets bedste række, var selv samme formand, Søren D. Sørensen, ikke sen til at kalde holdet for klubbens flagskib. Dette skib ligger nu på buden af et hav af spørgsmål.

Set i lyset af tirsdagens begivenheder, kan det virke meget paradoksalt, at kvinderne selv har været i stand til at skaffe de nødvendige midler, da der igennem de seneste år har været en stigende interesse fra adskillige sponsorer og medier. Men på kvindesiden har det ikke kun været virksomheder og presse, der har vist interesse for at støtte projektet; Høje Taastrup kommune har således også satset på holdet igennem et eliteidrætstilskud. Et tilskud, som Taastrup FC, efter tirsdagens begivenheder kan skyde en hvid pil efter,” skriver spillerne og sportschefen i pressemeddelelsen, som bringes på sn.dk

Spillere var klar til at kæmpe videre

I følge denne pressemeddelelse erklærede spillerne på mødet, at de var klar til at kæmpe videre:

“Pigerne var – højlydt og uden omsvøb – klar til at arbejde for det projekt, som Taastrup FC’s ildsjæle og spillere har præsteret at stable på benene gennem de sidste 10 år. Kampen var dog tilsyneladende tabt på forhånd, og pigerne måtte se bestyrelsen kaste håndklædet i ringen, allerede før kampen var begyndt”.

Taastrup FC slutter sit 3F Ligaliv på sidstepladsen i rækken. I et svært efterår er det kun blevet til en enkelt sejr og to uafgjorte ud af 12 kampe, hvilket efterlader klubben seks point efter BSF på syvende- og næstsidstepladsen.

Taastrup i en pokalkamp mod SC Egedal.
Taastrup i en pokalkamp mod SC Egedal.