DBU vil uddanne flere kvindelige fodboldledere

0
1226
Der er masser af piger, der spiller fodbold i Danmark, men der er for få kvindelige fodboldledere.
Der er masser af piger, der spiller fodbold i Danmark, men der er for få kvindelige fodboldledere.
Der er masser af piger, der spiller fodbold i Danmark, men der er for få kvindelige fodboldledere.

Mere end 70.000 piger og kvinder spiller nu fodbold i Danmark,  men selv om fodbold dermed er den største idrætsgren for piger under 18 år, så er der alt for få kvindelige fodboldledere. Det mener Dansk Boldspil Union (DBU), som sammen med lokalunionerne nu har taget initiativ til en ny lederuddannelse, som henvender sig til både nuværende og potentielle kvindelige ledere i fodboldverden.

“Med lederuddannelsen ønsker DBU og lokalunionerne at skabe flere kompetente ledere og give deltagerne muligheden for at udvikle deres personlige lederevner,” skriver dbu.dk.

Lederuddannelsen er et led i DBU’s udviklingsstrategi Vision 2020, der skal styrke både bredden og eliten i dansk pige- og kvindefodbold.Den består af fire moduler, hvor deltagerne vil få praktiske værktøjer til lederrollen gennem tre hovedtemaer: Personlig udvikling, konfliktløsning og kommunikation/præsentation.

“Med uddannelsen vil du få et øget kendskabet til dig selv, som leder. Du vil få værktøjer til at klare de daglige udfordringer i din klub og du vil få et netværk af andre kvindelige ledere, hvor du kan finde inspiration og søge råd og vejledning. Din klub kan dermed bruge uddannelsen til at styrke lederkompetencen hos de nuværende ledere eller som en mulighed for at klæde potentielle ledere på til en tillidspost,” lyder det fra DBU.

Lederuddannelsen for kvinder har været afprøvet og evalueret gennem to tidligere forløb på Sjælland. Den koster i alt 4000 kroner per person, inklusiv deltagelse i Vision 2020 Kvindekonference. samt forplejning og overnatning på dobbeltværelse i forbindelse med første modul 25./26. januar 2014.

Sidste frist for tilmelding er 15. januar 2014. Læs mere her.