DBU Fyn siger god for nye pigeårgange

0
710
En U18 DM-ligakamp i sidste sæson mellem Brøndby og Næsby. Fra næste sæson er det sandsynligvis slut med U18 DM.
En U18 DM-ligakamp i sidste sæson mellem Brøndby og Næsby. Fra næste sæson er det sandsynligvis slut med U18 DM.
En U18 DM-ligakamp i sidste sæson mellem Brøndby og Næsby.

Så er der taget endnu et skridt til at afskaffe U18-årgangen til fordel for U17 og U19.

I sidste uge sagde DBU Jyllands delegeretmøde ja til de nye årgange, og søndag var det DBU Fyns tur til at bakke op. Det skete på unionens delegeretmøde i Langeskovhallen, hvor der var opbakning til bestyrelsen, som anbefaler den nye struktur, der blandt andet vil betyde, at den nuværende U18 DM-liga skal erstattes af en U17 DM-liga og en ny U19-eliterække, hvis udformning dog endnu ikke er besluttet.

Formålet med de nye årgange er at fastholde flere piger i fodbolden. DBUs Ungdomsgruppe vurderer, at flere piger til at fortsætte fodboldlivet, hvis der kun bliver to årgange på holdet i de ældste ungdomsrækker. Samtidig vil DBU gøre op med den nuværende situation, hvor DBU Sjælland som den eneste har erstattet U15-årgangene med U16.

De nye årgange, som skal indføres fra næste sæson, er der dog stærkt omdiskuterede. På FODBOLD FOR PIGERs facebookside har der været adskillige kritiske kommentarer til ideen, siden vi skrev om DBU Jyllands beslutning i onsdags:

“Når man vælger at oprette en U 19 række bestående af kun 2 årgange, vil rigtig mange klubber få svært ved at stille hold i U 19, hvilket vil betyde større kørselsafstande, flere U 18 piger der bliver rykket op i seniorafdelingen og dermed endnu større frafald i ældste pigeårgang. En nyoprettet U 17 årgang, vil også give store problemer for de fleste klubber, da U 17 årgangen, i forvejen er ramt af afgang til efterskolerne,” skriver eksempelvis Henrik Bjerregaard fra Aalborg, mens Brøndbys kvindeformand Jan Borre advarer om, at mange elitespillere risikerer at falde fra, når de bliver for gamle til U17 og enten skal spille U19-bredde eller rykkes op som 17-årige i seniorrækkerne, selv om de ikke er fysisk eller mentalt parate til det.