DEBAT: Taastrup FC bakker op om nye årgange

1
1387
Taastrup jubler efter en scoring i den sjællandske U16-række i 2012. Arkivfoto: Steen Trolle

 

Taastrup jubler efter en scoring i den sjællandske U16-række i 2012. Arkivfoto: Steen Trolle
Taastrup jubler efter en scoring i den sjællandske U16-række i 2012. Arkivfoto: Steen Trolle

Jørgen Kolter Jensen, Taastrup FC U-18 pige, har på vegne af Taastrup FC sendt dette indlæg i debatten om at erstatte U18 med U17- og U19-årgange:

Taastrup FC har med interesse fulgt debatten omkring ændret struktur i pigefodbolden i diverse medier den seneste stykke tid og føler at det er berettiget, at der også fokuseres på de positive elementer i forslaget.

Forslaget betyder bl.a. at der vil ske en ændring i alderssammensætningen med U15 – U17 og U19. hvor alle undtagen SBU for nuværende har U-15 og U-18.

Da SBU for år tilbage indførte U-16 i stedet for U-15 betød det, at U-18 blev forbedret i homogeniteten, da yngste årgang (U-15) ikke længere befandt sig i denne gruppe og omvendt at netop U-15 pigerne fik et år mere til at forberede sig i, inden opstigning til næste årgang.

Det har efterfølgende vist sig at være en rigtig god beslutning og det kan undre Taastrup FC i egenskab af SBU-klub, at de øvrige lokalunioner ikke har fulgt SBU’s eksempel.

Derfor virker forslaget om ny aldersdeling både gennemtænkt og fornuftigt og Taastrup FC kan helt og fuldt bakke op omkring dette.

En række modargumenter har været baseret på, at der ikke vil kunne skabes en tilstrækkelig kvalificeret spillermasse, så der vil være den nødvendige kvantitet til at gennemføre en U-19 turnering.

Det kan naturligvis ikke udelukkes, at der skal bruges en sæson til at spille ”niveauet ind”, men da pigefodbold generelt er i fremgang kan den ændret aldersinddeling kun fremme pigefodbolden i Danmark.

Hvorvidt der er klubber, der ønsker at rykke spillere fra U-17 direkte til senior er vel ikke anderledes end for nuværende, hvor piger kan spille seniorfodbold fra det fyldte 15 år.

Endvidere vil forslaget gennemførelse betyde, at aldersinddeling flugter med DBU’s pigelandshold og er identisk med aldersopdeling i andre lande.

Da SBU indførte U-16 fodbold skete det med nogenlunde samme varsel som det nuværende forslag vil have i fald at det gennemføres til sommer.

Dengang gav det ikke anledning til særlige udfordringer for Taastrup FC, andet end dette kunne håndteres indenfor klubbens normale rammer.

Taastrup FC kan derfor anbefale at forslaget implementeres denne sommer.

FORANDRING SKABER UDVIKLING!

1 COMMENT