Kursen er sat mod U17- og U19-årgange fra næste sæson

3
1031
Hillerød og Thisted i et opgør i U18 DM-ligaenb. Nu er det snart slut med U18.
Hillerød og Thisted i et opgør i U18 DM-ligaenb. Nu er det snart slut med U18.
Hillerød og Thisted i et opgør i U18 DM-ligaen i sidste sæson. Nu er det snart slut med U18.

Alt tyder på, at det efter sommerferien er slut med U16- og U18-årgange i dansk kvindefodbold. I stedet vil  pigerækkerne blive opdelt i U15, U17 og U19.

DBU Jylland var i lørdags samlet til delegeretmøde, og her vedtog jyderne at indføre de nye årgange fra august 2014. Samme forslag behandles på DBU Fyns delegeretmøde i den kommende weekend, og hos DBU Sjælland ventes forslaget at blive godkendt af bestyrelsen.

Det er DBU’s Ungdomsgruppe, der står bag forslaget til den nye struktur. Ungdomsgruppen har undersøgt, hvilket årgangsopdeling der ser ud til at kunne fastholde flest piger i fodbold. Det er gruppens vurdering, at flere piger til at fortsætte fodboldlivet, hvis der kun bliver to årgange på holdet i de ældste ungdomsrækker. Samtidig vil DBU gøre op med den nuværende situation, hvor DBU Sjælland som den eneste har erstattet U15-årgangene med U16.

”Vi ønsker at fastholde flere piger i ungdomsfodbolden, og vi ønsker at sikre en ensartet pigestruktur i DBU på tværs af lokalunionerne,” lød motiveringen på weekendens delegeretmøde i Jylland.

Hvis forslaget gennemføres, er det planen, at der skal indføres en U17 DM-liga svarende til den nuværende U18 DM-liga.  Det er også tanken, at der skal laves en eliterække for U19-årgangen, men hvordan denne liga skal udformes, er endnu ikke besluttet. Det vil i høj grad afhænge af, hvor mange penge DBU skyder i projektet.

3 COMMENTS

 1. I så stor en by som Aalborg hvor jeg kommer fra, er der kun 5 U 18 hold i år.
  Hvor af vi selv leverer de 2
  Dette på trods af at U 18 årgangen består af 3 årgange.
  Når man vælger at oprette en U 19 række bestående af kun 2 årgange, vil rigtig mange klubber få svært ved at stille hold i U 19, hvilket vil betyde større kørselsafstande, flere U 18 piger der bliver rykket op i seniorafdelingen og dermed endnu større frafald i ældste pigeårgang.
  En nyoprettet U 17 årgang, vil også give store problemer for de fleste klubber, da U 17 årgangen, i forvejen er ramt af afgang til efterskolerne.
  Med forslaget er jeg sikker på at frafaldet i de ældste pigeårgange vil vokse, hvilket ikke kan være i nogens interesse.
  Hvis man vil gøre noget for de ældste pigeårgange, burde man indføre U 19 omfattende 3 årgange ( U 19, U 18 og U 17) og U 16 omfattende 2 årgange (U 16 og U 15)
  Dette vil bevirke at de 3 gymnasie årgange (U 19, U 18 og U 17) vil spille sammen.
  Dette vil give et meget større sammenhold rent socialt, da disse årgange vil have fælles præferencer.
  U 16 rækken vil bestå af 2 årgange der også passer sammen rent socialt, da der her er tale om 2 årgange der begge går i folkeskolen.

 2. Jeg er meget enig med Henrik Bjerregaard, som angiver nogle velovervejede begrundelser for årgangskriterier.

  DBUs brgrundelser som angivet i artiklen, svarer ikke til de foreslåede ændringer. Jeg kan kun opfordre Fodbold For Piger til at undersøge disse.

 3. Er enig med Henrik. Det kommer til at koste mange piger, der ikke er klar til at rykke op som senior.

  Det bliver alt for svært at lave et u19 hold, da klubberne i forvejen er mest interesseret i at rykke pigerne op lige så snart de viser noget talent. Hvilket samtidig vil gøre u19 rækken fattig på kvalitet.Og der er ikke stor grund til at have pigene spillende i en række hvor de ikke bliver udfordret og derved udvikler sig.