Ballerup-Skovlunde satser helhjertet på både U17 og U19

0
1654
BSFs U18 DM-hold i aktion mod Varde i efteråret.
BSFs U18 DM-hold i aktion mod Varde i efteråret.
BSFs U18 DM-hold i aktion mod Varde i efteråret.

Ballerup Skovlunde Fodbold (BSF) er klar til at satse helhjertet på både U17  og U19, når der indføres en ny turneringsstruktur efter sommerferien. BSF søger licens til U17 DM og samtidig har klubben besluttet, at der skal satses seriøst på et nyt U19 elitehold. Det fremgår af dette indlæg fra den nuværende U18 DM-træner John Froman, som BSF har sendt til FODBOLD FOR PIGER:

Til sommer byder DBU og lokalunionerne os på nyt og spændende tiltag i dansk pigeungdomsfodbold.

Den nye ungdomsstruktur byder os fremover på en U-19 række, der sammen med U17 Elite Licens skal erstatte den nuværende U18 licens/ turnering. For mange klubber vil det byde på udfordringer i form af beslutninger om brug af mulige ressourcer til at danne et nyt hold, muligheden for at rykke ungdomsspillere op i forskellige senior rækker  før tid, eller muligvis udelukke tanken helt om at have et U19 hold tilmeldt deres respektive lokalunion.

Hos os i BSF Kvinde Elite, har vi brugt meget tid for at finde det vi mener er den rette løsning for den opgave, der venter forude og med denne er BSF klar til at byde den nye struktur velkommen i en elitær og konstruktiv model til fremme af dansk kvindefodbold.

Trænerbesætningen arbejdes der på og vil blive meldt ud så snart de sidste brikker falder på plads.. Træningsopsæt og model vil blive struktureret i samarbejde mellem nuværende 3F og kommende U19 cheftrænere, hvilket skal sikre det samme elitære niveau som vores nuværende 3F ligatrup arbejder med i hverdagen.

For 14 dage siden kunne 3F ligaen tage et nyt og større omklædningsrum i brug og i den forbindelse er der allerede tage højde for den nye U19 trup, der ligeledes får omklædningsfaciliteter sammen med den nuværende 3F ligatrup, et eksempel på, at BSF tager initiativet til den kommende U19 række meget seriøst.

Turneringsformen er ikke kendt endnu, men det forlyder, at første udspil til U19 rækken bliver administreret af lokalunionerne, hvilket ligeledes højst sandsynligt betyder en øst/ vest turnerig. Oplægget må vi vente på. BSF har på nuværende tidspunkt allerede haft en dialog med andre klubber både danske og svenske klubber om yderlige tiltag/ samarbejde, netop for at bevarer den optimale fokus på den nye U19 række.

Et af de første tiltag for vores kommende U19 trup, er en allerede planlagt træningslejr i Norge i ultimo juli mdr. vil være en træningslejr og netop sådanne arrangementer vil være med til at styrke og understrege vores fremad rettet indsats omkring det, at spille U19 fodbold i BSF.

U18 ligaen bliver til U17 ligaen og her er vi også godt på vej. Vores satsning de seneste år betyder vi med tryghed kan se frem til kommende sæson for netop U17 årgangen. Netop nu behandler DBU alle licensansøgere til den kommende U17 liga og det bliver selvfølgelig spændende at se om der eventuelt kommer nye klubber i spil til pladser i U17 ligaen.  I dag består U18 ligaen af 13 hold og kun DBU kvinde elite ved, hvor mange klubber U17 ligaen vil bestå af efter sommerferien.

Et er sikkert, vi er klar til at byde både U19 og U17 velkommen i dansk kvindefodbold.