Fire jyske klubber går sammen og søger U17 DM-licens

0
1179
Thisteds U18-piger vandt DM-guld i sidste sæson. Her jubler de efter at mesterskabet kom i hus i Hillerød.
Thisteds U18-piger vandt DM-guld i sidste sæson. Her jubler de efter at mesterskabet kom i hus i Hillerød.
Thisteds U18-piger vandt DM-guld i sidste sæson. Her jubler de da mesterskabet kom i hus.

Thisted FC, som sidste år vandt U18 DM-ligaen, er gået sammen med tre andre nordvestjyske klubber i et nyt fælles elitesamarbejde. De fire klubber har lavet overbygningen FC THY Piger, og de søger nu licens til den kommende U17 DM-liga, der til sommer afløser U18 DM-ligaen.

Det er klubberne Nors B, Nordthy I.F., Koldby-Hørdum I.F., som sammen med Thisted FC udgør den nye overbygning. Samarbejdet gælder fra forårssæsonen, hvor FC THY Piger får hold i DBU Jyllands mesterrække i U13, U14 og U15, ligesom holdsamarbejdet stiller med et andethold i U18 og U15 samt tre hold i alt på U13. Thisted FC fortsætter desuden i U18 DM-ligaen , hvor klubben dog har haft det svært i denne sæson med et nyt og meget ungt hold.

”FC THY Piger vil eliten via bredden og vi vil i samarbejde med Fortuna Hjørring skabe et endnu bedre kraftcenter for pige- og kvindefodbold i Nordvestjylland. Derfor søger FC THY Piger om DBU´s Pigelicens, som giver mulighed for at spille i den nye kommende U17 DM række,” skriver klubberne i en pressemeddelelse.

“Vi står stærkt”

Thisted FC har de sidste fem år arbejdet målrettet på at skabe et elitemiljø med stærke trænerteams, sundhedssektor og ordentlige fysiske rammer med kunstgræs og stadionfaciliteter. Derfor er de fire klubber sikre på, at FC THY Piger er stærkt rustet til den nye fælles elitesatsning:

”Den erfaring, som Thisted FC har draget gennem de sidste 4 års pigeelite arbejde, kommer os nu til gode. På træner fronten står vi stærkt. Vores trænere er veluddannede og vi har ikke svært ved at finde kvalificerede trænere til vores yngste hold. På spillersiden kan vi mønstre næste det samme hold som i dag spiller U18 DM, suppleret med et par af de bedste U15 spillere,” siger talentchef Per Nørgaard.

”På den lidt længere bane står vi utrolig stærkt. Vores årgang 2000 hører til de bedste i Jylland. Der er stadigvæk 3 spillere med under DBU´s talentarbejde. Vores årgang 2001 er yderst talent fuld. Så jeg er sikker på, at vi er i stand til, at være med i toppen af dansk pigefodbold og udvikle spillere til DBU´s U-landshold i mange år frem,” fortsætter han.

Vil være det naturlige valg i Nordvestjylland

Sideløbende med det nye klubsamarbejde arrangeres talentcentertræning for piger fra alle klubber i Thy og på Mors. Træningen finder sted hver fredag og trækker ca. 50 piger, og den foregår i samarbejde med Fortuna Hjørring, som er samarbejdsklub med Thisted FC.

” Vi vil fortsat arbejde målrettet på at udvikle egne spillere, samt spillere der af egen vilje ønsker at prøve lykken i FC THY Piger. Vi vil til enhver tid indgå i et positiv og konstruktivt samarbejde med klubber, såvel trænere som ledere, og forældre omkring områdets mest talentfulde pigespillere. Når det så er sagt, satser vi på at udvikle talentfulde pigespillere, med fødderne solidt plantet i arbejdet med bredden. Uden et solidt fundament omkring bredden – ingen elite. FC THY Piger vil være det naturlige valg i Nordvestjylland. Vi ønsker, at være med til at præge toppen af dansk ungdomsfodbold på pigesiden. Målet er, at ved at udvikle ungdomsspillere de næste 4-5 år, bliver Nordvestjylland også klar til at præge toppen af dansk seniorfodbold. Meget gerne på 3F niveau,” siger formanden for samarbejdsudvalget, Bent Andersen.