Ny undersøgelse: Derfor dropper kvinder elitefodbold

0
1458
Det kan være svært at finde til at både job, studie og topfodbold for de bedste danske kvinder, viser ny DBU-undersøgelse. Arkivfoto
Det kan være svært at finde til at både job, studie og topfodbold for de bedste danske kvinder, viser ny DBU-undersøgelse. Arkivfoto
Det kan være svært at finde til at både job, studie og topfodbold, viser ny DBU-undersøgelse. Arkivfoto

Skader og mangel på tid er sammen med dalende motivation hovedårsagen til, at kvindelige elitefodboldspillere vælger at lægge fodboldstøvlerne på hylden.

Det viser en ny undersøgelse blandt 367 tidligere og nuværende elitespillere, som DBU har lavet og som Netavisen.dk refererer.

”Hvis de sideløbende med deres fodboldkarriere også skal have et fuldtidsarbejde eller et studie, så bliver det svært at få tid til at dyrke elitefodbold, fordi det kræver rigtig meget tid. Det er nærmest et fuldtidsarbejde i sig selv, hvis de skal leve op til de krav, der bliver stillet dem,” siger Gitte Therkelsen, der til dagligt arbejder med Kvindernes A-landshold og U23-hold, til Netavisen.dk, der drives af journaliststuderende ved Roskilde Universitetscenter (RUC).

Kvindelige elitespillere er i dag tvunget til at have et hel- eller deltidsjob ved siden af fodbolden, hvis de skal have hverdagen til at hænge sammen. Derfor har DBU en vigtig opgave at løse, hvis de i fremtiden skal holde på landets bedste fodboldkvinder, lyder konklusionen i undersøgelsen:

”Vi skal opsætte en situation for spillerne, hvor de kan finde tid og glæde ved fodbolden. Vi skal samarbejde med deres uddannelsesinstitutioner og deres jobs,” fortæller Gitte Therkelsen.

Men selv om de kvindelige spillere kunne leve af fodbolden, så ville også kræve andre udfordringer. Undersøgelsen viser således, at kvinderne har meget fokus på “det hele menneske” med familie, venner og uddannelse, og et stort flertal svarer, at de prioriterer familielivet højere end  elitefodbold.