Ungdomskoordinator skal give træningen et løft i Allerød

0
1295
Glade Allerødpiger fotograferet på en tur til Costa Brava.
Glade Allerødpiger fotograferet på en tur til Costa Brava.
Glade Allerødpiger fotograferet på en tur til Costa Brava.

Allerød Fodboldklub (AFK) har ansat en ungdomskoordinator i pige-kvinde-afdelingen, som skal skabe sammenhæng i klubbens arbejde fra de yngste til de ældste spillere.

Allan Kiowsky hedder den nye koordinator, som både skal være hjælpende hånd hos de yngste og sikre kontinuitet og fælles holdninger til træningen i alle årgange. Allan Kiowsky får desuden ansvaret for træningen på klubbens såkaldte fredagsakademi sammen med den kommende U15-træner Jim Keiwe og den nuværende U16-træner Lennart Engelhardt. Fredagsakademiet er et tilbud om teknisk træning for u10-U18-pigerne.

”Vi har Allerød dameafdeling i det sidste år bestræbt os på, at trimme vores organisation, således at vi kan navigere på fornuftig vis i pigefodbolden, blandt andet via åbenhed udadtil og en stor gennemsigtighed
internt i hele dameafdelingen. Det gør, at organisationen er blevet mere kompakt og at der derfor ikke er lang vej fra U7 til Kvindesenior,” lyder det fra  Lennart Engelhardt fra sportsudvalget i AFKs dameafdeling.

“Ligesom for mange andre klubber er der store udfordringer hele tiden, men ved successivt hele tiden at holde fast i alle tovene, koordinere og organisere, er AFK i dag også blevet en klub som har meget lettere ved blandt andet, at tage i mod spillere fra andre klubber, da vi både har kapacitet og faciliteter på plads. Og de piger som er kommet til os, er faldet til hurtigt og meget vellykket og er i dag en fast bestanddel af klubben.

Generelt er hensigten i AFK, at dele information, viden og erfaring, der skal skabe overblik, inspirere og være med til at sikre det gode samarbejde, at koordinere og dermed sikre maksimal udnyttelse af de ressourcer vi har i AFK`s dameafdeling,” fortæller Lennart Engelhardt.

Den forstærkede indsats kan også aflæses i resultaterne på banen. Senest har U14 og U15 vundet sjællandsmesterskaberne i indendørs i hhv. SBU- og DGI-regi. Desuden er det blevet til bronze ved U16 SM i futsal.