Varde IF klar med nyt trænerteam for U15 og U17

0
2057
Vardes U15-hold og cheftræner Allan Drost, som fremover skal stå i spidsen for U17-holdet.
Vardes U15-hold og cheftræner Allan Drost, som fremover skal stå i spidsen for U17-holdet.
Vardes U15-hold og cheftræner Allan Drost, som fremover skal stå i spidsen for U17-holdet.

Varde IF er klar med det trænerteam, der skal stå i spidsen for klubbens kommende U15-, og U17-hold, og som skal arbejde for at indfri målsætningen om at være “Vestjyllands ubetingede fodboldflagskib indenfor kvinde-elite fodbold”.

Varde er blandt de 14 klubber, der har fået licens til den kommende U17 DM-række, og det bliver A-licenstræner Allan Drost,  der får ansvaret for det kommende U17 DM-hold sammen med den nuværende U18 DM-cheftræner Anders H. Pedersen.  Anders H. Pedersen, der også har A-licens, har været cheftræner i to år men har valgt at geare lidt ned i den kommende sæson på grund af familieforøgelse.

Allan Drost har senest haft ansvaret for klubbens bedste U15-piger sammen med Mogens Jensen, og han har erfaring fra U18 DM-ligaen som tidligere cheftræner for OBs bedste U18-piger.

“Utroligt spændende spillermateriale”

“Jeg er  rigtig glad for at få muligheden for at arbejde videre med det utroligt spændende spillermateriale der lige nu er i klubben og som jeg selv har været med til at udvikle på henover det seneste års tid gennem arbejdet med årgang 1999 og 2000. Netop ønsket om at sikre kontinuitet for begge disse to årgange var årsagen til, at det var helt centralt for mig at lave en 2-årig aftale. Derudover indtager spillerne fra årgang 1998 jo allerede nu meget centrale positioner på det nuværende U18-hold som jo p.t. indtager en placering i midten af DM-rækken. Med en forøget fokus på at videreudvikle træningsmiljøet i den rigtige retning er jeg helt sikker på at der ligger mange store oplevelser og venter på spillerne fremadrettet,” lyder det i en udtalelse fra Allan Drost.

Allan Drost kan også trække på erfaring som cheftræner for FC Fyns U17-drenge og fra sit arbejde i 2012 i klubben Joinville FC, der spiller i den brasilianske Serie B. Han skal fortsat bidrage til torsdagstræningen af de største talenter, hvor han indgår i et team med sportschef og talenttræner på pigeungdom, Troels B. Olesen.

Nye U15-trænere

I U15-afdelingen bliver den nuværende U18 DM-assistenttræner Jesper Gejl Larsen ny cheftræner. Jesper Larsen, der også har A-licens, får følgeskab som U15 B-trænerr af Mogens Hedelund, der hidtil har været træner for U13.

”Det er utrolig glædeligt at vi er lykkedes med at få træner-kabalen til at gå op og fastholde hele tre A-licens trænere omkring vores meget spændende og talentfulde kommende U17- og kommende U15 årgange. Vi er ikke i tvivl om at vi nu står rigtig godt rustet til at videreføre det gode talentarbejde der har været lavet i Varde igennem flere år og som på flere fronter er kulmineret i denne sæson. Vi glæder os nu til at bygge næste lag på og er ikke i tvivl om at vi har de rigtige personer tilknyttet til at varetage opgaven med at gøre Varde IF til Vestjyllands ubetingede fodboldflagskib indenfor kvinde-elite fodbold,” siger sportschef Troels B. Olesen i en pressemeddelelse.

Vardes U18 DM-hold i kamp med BSF tidligere på sæsonen. Arkivfoto: Steen Trolle
Vardes U18 DM-hold i kamp med BSF tidligere på sæsonen. Arkivfoto: Steen Trolle