DBU indgår aftale om pigetalenter med seks idrætsefterskoler

0
1772
U-landsholdspilleren Freja Kjærsig Sunesen (tv) fra Vildbjerg er kommende elev på ISI. Hun flankeres af landsholdskammeraterne Mia Rødvig Olesen, Majken Greve Hansen og John Færgemann alle Vildbjerg SF
U-landsholdspilleren Freja Kjærsig Sunesen (tv) fra Vildbjerg er kommende elev på ISI. Hun flankeres af landsholdskammeraterne Mia Rødvig Olesen, Majken Greve Hansen og John Færgemann alle Vildbjerg SF
Foto: ISI Idrætsefterskole*

Seks idrætsefterskole har fået DBUs ord for, at de både kan udvikle fodboldtalenter og sikre dem en god skolegang. De seks skoler har indgået en aftale med DBU om et pilotprojekt, der handler om at kombinere elitefodbold med et efterskoleophold.

”DBU anerkender, at unge mennesker kan have stor gavn af et efterskoleophold både menneskeligt, socialt og uddannelsesmæssigt, men ser samtidig en udfordring i, at det kan være svært at udvikle sig optimalt fodboldmæssigt. Men da meget få piger har mulighed for at leve af at spille fodbold, er det også vigtigt at pigernes ønske om uddannelsesvalg kan kombineres med en elitekarriere i det omfang, det overhovedet er muligt,” som det hedder i artikel fra DBU Kommunikation, som offentliggøres på 3f.dk/fodbold.

De seks skoler har en formuleret vision om at ”tilrettelægge en hverdag, som en elitefodboldspiller kan udvikle sig i”. Herudover skal de opfylde en række krav om baneforhold, træningsfaciliteter, udarbejdelses af månedsplaner, mulighed for at træne med drenge med mv. Desuden er det krav, at pigerne skal kunne træne i en U17 DM-klub, mens de går på skolen.

ISI Idrætsefterskole en af de seks

Det fremgår ikke af artiklen, hvem de seks skoler er. Men ISI Idrætsefterskole i Ikast har sendt FODBOLD FOR PIGER en pressemeddelelse, som fortæller, at den er en af de seks udvalgte:

”Vi glæder os over, at vores målrettede arbejde med udviklingen af pigefodboldlinjen med DBU-samarbejdet har fået en blåstempling. Det arbejde ser vi frem til at videreudvikle i samarbejde med DBU og de klubhold, som fodboldpigerne på ISI vælger at spille i,” siger Mads Løvig, linjeansvarlig for pigefodboldlinjen på ISI Idrætsefterskole.

Samarbejde med Vildbjerg SF

ISI Idrætsefterskole har et etableret samarbejde med U17 DM-klubben Vildbjerg SF, og lever dermed op til DBUs krav:

”Det er en stærk samarbejdsklub, som sammen med os kan sikre den optimale helhedsoplevelse for den enkelte spiller. På ISI får spillerne lov til at udleve personlige mål og drømme, samtidig med, at de går i skole i et trygt miljø med fokus på at udvikle det hele menneske. Desuden har vi stor erfaring i at få skole, træning, klub- og landsholdstræning til at gå op i en højere enhed,” siger forstander på ISI Torben Østergaard.

*) U-landsholdspiller Freja Kjærsig Sunesen (tv) fra Vildbjerg er kommende elev på ISI. Hun flankeres af landsholdskammeraterne Mia Rødvig Olesen, Majken Greve Hansen og John Færgemann alle Vildbjerg SF

Skal FODBOLD FOR PIGER fortsætte? Tegn et frivilligt årsabonnement til 29, 99 eller 499 kroner.