U18: Team Viborg hentede sin syvende sejr i træk

0
753
Viborgspillerne jubler efter at dommeren har godkendt scoringen til 1-0.
Viborgspillerne jubler efter at dommeren har godkendt scoringen til 1-0.
Viborgspillerne jubler efter at dommeren har godkendt scoringen til 1-0.

Viborg er ude af superligaen efter søndagens nederlag til FC Nordsjælland, men hvis det kan være en trøst for Viborgborgerne, så har Domkirkebyen nogle piger, der spiller forrygende fodbold for tiden.

Team Viborgs U18 DM-piger har vundet syv kampe i træk, og lørdag blev det til endnu en sejr, da holdet på udebane vandt 2-0 i Ballerup over BSF.

U19-landsholdsspiller Sara Thrige gjorde det til 1-0 på et kanonhug, som linjevogteren dømte inde, efter at bolden havde ramt overliggeren og var sprunget ud af målet. Og i anden halvleg var en BSF-spiller uheldig med at sparke bolden ind på Viborg-angriberen Tanja Hymøller, som dermed gjorde det til 2-0.

“Ja, vi scorede på et par halve chancer, men jeg synes det var fuldt fortjent at vi vandt. Det var os, der bragte initiativet ind i kampen. BSF stod langt tilbage på banen og ventede på, at vi begik fejl i vores opspil,” siger Team Viborgs cheftræner Claus Struck.

Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle

Viborgspillere drømmer om medaljer

Team Viborg har nu scoret 31 mål i de sidste syv kampe, og bortset fra et knebent nederlag til Skovbakken på 1-0 i forårets første kamp, er det blevet til lutter sejre i foråret. Derfor indtager Team Viborg nu en tredjeplads i ligaen, og holdet er kun tre point fra KoldingQ på andenpladsen.

”Vi havde ikke forventet, at vi kunne blande os helt i toppen. Vi har et ungt hold og vi vidste ikke, hvad vi gik ind til før sæsonen. Derfor håbede vi bare på at kunne slutte mellem de fem bedste. Men nu er der ingen tvivl om, at pigerne drømmer om at få en medalje efter nogle resultatmæssige tynde år, selv om det ikke er noget, vi taler om fra trænerside,” siger Claus Struck.

Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle

Ungt Viborghold

Team Viborg havde otte årgang 98-ere og en enkelt årgang 99-er med i lørdagens kamp mod Ballerup.

“Så det er et ungt hold med fremtid i, og vi må nok påtage os en favoritværdighed til den nye U17 DM-sæson,” konstaterer Team Viborg-træneren.

Team Viborg møder i næste runde KoldingQ i det, der kan blive en direkte duel om 2. pladsen. Forinden kan Kolding dog bringe sig seks point foran, når holdet i næste runde tager imod Næsby. Men allerede på onsdag står Team Viborg og KoldingQ overfor hinanden, når de to hold mødes i semifinalen i den jyske pokalturnering. Vinderen af den kamp skal møde Skovbakken i finalen.

Skal dansk pigefodbold fortsat have sit eget nyhedssite? Støt FODBOLD FOR PIGER med et frivilligt abonnement.

U 18 DM-LIGAEN – WEEKENDENS RESULTATER:

  • Vildbjerg-Skovbakken 0-4
  • Varde-KoldingQ 0-2
  • Næsby-Fortuna Hjørring 2-2
  • BSF-Team Viborg 0-2
  •  B.93/HIK/Skjold-OB 3-0
  • Thisted FC-Hillerød 2-0

    Foto: SteenTrolle
    Foto: SteenTrolle