Pigeraketten fløj en tur forbi Ølstykke

0
1529
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle

34 piger fra Ølstykke og omegn havde forleden en rigtig sjov fodboldoplevelse. DBUs Pigeraketten lagde nemlig vejen forbi Ølstykke FC, og i løbet af tre timer fik pigerne i alderen 5-11 år en sjov tur rundt i fodbolduniverset, hvor de først blev sendt rundt til nogle planeter for at lege og finde brikkerne til ”den gyldne nøgle til klubben”, og derefter – da nøglen var samlet – trænede forskellige fodboldøvelser.

”Vi har lavet lidt om på konceptet i år efter ønske fra klubberne, som gerne ville have nogle flere øvelser, der minder om almindelig fodboldtræning. Så nu har vi delt dagen op i to. Første del er sjov og leg, mens anden del er mere meget fodboldrelateret,” fortæller Martin Pedersen, fodboldkonsulent i DBU og manden, der landede med raketten i Ølstykke.

Pigeraketten var på besøg i tre timer, og FODBOLD FOR PIGER talte masser af glade smil undervejs. Martin Pedersen var da også godt tilfreds:

”Det er allerbedst, når der er 60-100 piger, for så er de enkelte træningsstationer fyldt op hele tiden og der er fuld fart på. Men i dag var også en god dag. Det var super godt vejr, der var glade piger og masser af energi, og det er sådan det skal være. Det handler om, at pigerne skal have en sjov og anderledes dag og opleve, at fodbold er sjov og leg,” fortæller Martin Pedersen.

Pigeraketten er både for piger, der spiller fodbold, og piger, der gerne vil se, hvad fodbold handler om. Og det er populært. Siden raketten lettede første gang i 2004, er den landet i flere og flere klubber, og i år lander den hele 136 gange på Sjælland, Fyn og Øerne i perioden 1. maj til 27. september. Nogenlunde lige så mange gange lander raketten i Jylland.

Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle