3F-licenssystemet suspenderet: Skovbakken og B93-HIK-Skjold fortsætter i 3F Ligaen

0
893
Skovbakken sluttede 3F-sæsonen af med et nederlag til KoldingQ. Foto: KoldingQ
Skovbakken sluttede 3F-sæsonen af med et nederlag til KoldingQ. Foto: KoldingQ
Skovbakken sluttede 3F-sæsonen af med et 3-2-nederlag til KoldingQ. Foto: KoldingQ

Skovbakken og B93-HIK-Skjold får alligevel lov at spille med i 3F Ligaen i næste sæson. DBUs bestyrelse besluttede lørdag at suspendere licenssystemet for 3F Ligaen. Dermed undgår de to klubber at blive tvangsnedrykket til 1. division, selv om de i følge licensudvalget ikke har overholdt reglerne for at få tildelt licens.

DBUs bestyrelse understreger, at man respekterer og anerkender den afgørelse, som licensudvalget og licensappeludvalget har truffet. Men bestyrelsen har vurderet, at de sportslige konsekvenser for 3F Ligaen ville blive for store, hvis beslutningen skulle effektueres.

”Jeg vil gerne understrege, at bestyrelsen naturligvis respekterer og anerkender det uafhængige licenssystems afgørelsen. Dem blander vi os ikke i. Vores beslutning er alene et udtryk for, at DBU er til for klubberne, ligesom vi naturligvis ser det som en af vores vigtigste opgaver at beskytte DBU’s turneringer og sikre en sportslig korrekt afvikling af disse. På den baggrund så bestyrelsen sig nødsaget til at tage dette ekstraordinære skridt, som vi håber skaber ro omkring den kommende udgave af 3F Ligaen,” siger DBU’s formand Jesper Møller til dbu.dk.

Bestyrelsen har samtidig besluttet, at de fem hold i kvalifikationsligaen skal inviteres med 3F Ligaen. Det betyder, at 3F Ligaen kommer til at bestå af disse 11 hold:

 • Fortuna Hjørring
 • Brøndby
 • OB
 • Skovbakken
 • KoldingQ
 • BSF
 • B93-HIK-Skjold
 • Vejle B
 • B1913
 • Team Viborg
 • Vorup

DBU vil nu drøfte licenssystemet igennem med klubberne:

”Suspensionen giver os mulighed for involvering og dialog med klubberne, så vi i samarbejde kan få fastlagt rammerne for de fremtidige licensregler samt evalueret kvindeudviklingsprojekter,” siger DBU-formand Jesper Møller.

Læs også: Skovbakken raser over afslag: Vi opfylder alle krav til 3F-licens